TvObzor
NERA MAMIĆ ZABLISTALA OSLIKAVAJUĆI “TABULU RASU”

Filmski singl talentirane mlade osječke pjevačice
Objavljeno 27. ožujka, 2020.
Pjesma “Tabula rasa” nastala je u autorskoj suradnji Olje Dešića, koji je za ovu pjesmu napravio glazbu i aranžman, i Nine Saffron, koja je pjesmi ponudila dojmljiv vokalni “hook”

Ponekad se dogodi da pjesma godinama traži "svog" izvođača i "svoje" vrijeme prije negoli ugleda svjetlo dana. Upravo to je priča o "Tabuli rasi", novom filmskom, pomalo "bondovskom" singlu talentirane vokalistice Nere Mamić.


Pjesma "Tabula rasa" nastala je u autorskoj suradnji Olje Dešića, koji je za tu pjesmu napravio glazbu i aranžman, i Nine Saffron, koja je pjesmi ponudila dojmljiv vokalni hook.

 
- Iz jednog poprilično bezidejnog sessiona, rada na posve desetoj pjesmi i mog očajničkog vapaja kako se u tom trenutku osjećam kao tabula rasa, Olji su se popalile lampice kako postoji pjesma koja još uvijek nema svog nositelja, a on ga upravo naslućuje. I na prvo slušanje čula sam kamo to vodi - rekla je Nera o suradnji s Oljom.


Pjesma je čekala svoga izvođača sve do Nerine suradnje s Oljom koji joj je, prepoznavši njezine mogućnosti, povjerio rad na tekstu ove pjesme, a nakon toga i samu izvedbu. Nakon singlova "Jednostavna stvar" i "Alamo", "Tabula rasa" predstavlja nastavak zanimljive glazbene priče koja, uz elemente R&B pop, neo-soula, sjedinjuje Nerin atmosferičan vokal i svježinu u interpretaciji te iskustvo i znanje jednog od naših ponajboljih producenata i aranžera Olje Dešića, uz već prepoznatljivo izvrstan miks i master Zorana Švigira.


Nera kaže kako ju je "Tabula rasa" osvojila: "Prirodnije mi je pjevati nešto što sam sama i zamislila i napisala, ali lirički hook Tabule rase koji je dala Nina Saffron je nešto od čega se nisam željela više odvojiti i oko čega se prirodno javila neka nova priča koju sam mogla zapisati kroz pjesmu."


Nera je zablistala kao simbolička "Tabula rasa" i u spotu u produkciji Cinematica Osijek, pod redateljskom palicom Josipa Grizbahera, Nerina stalnog suradnika. Art director spota, akademska slikarica Viktorija Križanović, zaslužna je za idejni i kreativni koncept koji metaforički povezuje četiri elementa i ostavlja širok prostor raznim interpretacijama.


- S nekim ljudima klikneš na nultu, to se dogodilo i s Viktorijom! Imala je ideju koja je na prvu zvučala kao nešto što mi kao mali tim ne možemo - jako složen i teško izvediv koncept koji je ispao nerealno dobro. A o lapsusima koji su nam se na snimanju događali ću jednom drugom prilikom! - uz smijeh zaključuje Nera Mamić.

Nera je inače u glazbenim krugovima poznata po suradnjama s a cappella sastavom Akvarel, jedanaesteročlanim disco/funk bendom Electric Corn, Krankšvesterom i mnogim drugima, a njezini prvi samostalni glazbeni koraci kreću se putem žanrova koji se polako, ali sigurno umiljavaju sve široj publici. Na ovaj način Nera želi ostvariti neposredan kontakt sa svojom publikom, gradeći tako jednu potpuno novu vrstu glazbenog iskustva.


Nikola Kučar
Možda ste propustili...

VILLAGERS OF IOANNINA CITY: AGE OF AQUARIUS (NAPALM RECORDS)

Sirtaki za heroje i grobove

NAKON VELIKE TRAGEDIJE ZDRAVKO ŠKENDER VRAĆA SE NA SCENU

Glazba me vodi na neka ljepša mjesta

MULTIPLATINASTA GLAZBENICA SIA PREDSTAVLJA NOVI SINGL

“Together” i na soundtracku filma “Music”, koji režira

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INTERVJU: TIN OSTREŠ /PSIHOMODO POP, T.O./

Puštam stvari da idu svojim tokom, nema forsiranja

2

CATE BLANCHETT

Dvostruka oskarovka koja je u glumi završila slučajno

3

NAKON VELIKE TRAGEDIJE ZDRAVKO ŠKENDER VRAĆA SE NA SCENU

Glazba me vodi na neka ljepša mjesta