Regija
ŽUPANJA BEZ ZARAZE, GRADONAČELNIK OBEĆAO:

Pomoć Grada neće izostati
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
Pozitivne mjere će ići, nastojat ćemo svima izaći u susret, kaže Miličević
ŽUPANJA

Na području Županje zasad nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom. Epidemiološka situacija je stabilna i iz gradskog Stožera Civilne zaštite pozivaju građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera zaštite i prevencije i da ostanu kod kuće, da budu odgovorni i prema sebi i prema drugima.

Ravnateljica Doma zdravlja Luca Lešić kaže da je rad te zdravstvene ustanove jako dobro organiziran, sukladno uputama Kriznog stožera i ministra zdravstva.

- Sve je pod kontrolom, nema nikakve panike. Građani sve više shvaćaju ozbiljnost situacije i važnost pridržavanja dobivenih uputa. Radimo prema rasporedu, sve su djelatnosti pokrivene i ordinacije rade u redovno radno vrijeme, uz prethodni dogovor s pacijentima telefonom. Sve smo sveli na najmanje komuniciranje između ljudi a da svi dobiju svoju uslugu i zasad sve dobro funkcionira - ističe.

Zbog izvanredne situacije i smrti liječnika u Cerni, koji je u utorak navečer nakon odrađene smjene iznenada preminuo u svome domu, organiziran je i rad u tamošnjoj ordinaciji, liječnici će se izmjenjivati prema rasporedu.

U izdvojenoj ordinaciji Doma zdravlja u Županji za osobe pod sumnjom na zaraženost koronavirusom prije nekoliko dana zaprimljena je žena iz Posavskih Podgajaca, za koju je naknadno potvrđeno da je pozitivna. Sve je odrađeno prema protokolu za postupanje u takvim slučajevima i žena je zbrinuta u vinkovačkoj bolnici.

Sanitetski prijevoz redovito funkcionira, što je vrlo bitno za županjsku Posavinu, jer je to područje najudaljenije od svih bolničkih centara, i brojnim pacijentima znači sigurnost da će stići na odredište. Riječ je o ljudima s teškim dijagnozama koji odlaze na kemoterapije, zračenja, operacije..., i svi su pravovremeno zbrinuti. Prema dobivenom naputku, svi vozači i vozila saniteta na raspolaganju su i Zavodu za hitnu medicinu.

Gradonačelnik Davor Miličević jučer nam je kazao da u Gradu pozorno prate situaciju. Iznova je apelirao na građane da budu savjesni, da i dalje ostanu u svojim domovima jer je u ovom trenutku, naglasio je, najvažnije pokazati odgovornost, spriječiti širenje epidemije i sačuvati zdravlje, živote i svoje obitelji. Grad stoji na raspolaganju građanima, kaže, i pomoći će im kako bi lakše prebrodili poteškoće u kojima su se zatekli zbog pandemije koronavirusa.

- Afirmativno ćemo ići prema našim građanima, obrtnicima, poduzetnicima. Kad se podvuče crta i sagleda cjelokupna situacija, odlučit ćemo na koji način pomoći. Nastojat ćemo im u okviru naših mogućnosti maksimalno olakšati situaciju u koju su došli. U svakom slučaju, pozitivne mjere će ići, nećemo se oglušiti na potrebe naših građana. Nastavljamo isplatu stipendija bez obzira na to što studenti nisu na fakultetima. Kao čovjek sam previše ozbiljan da bih obećavao ono čega nema. Razumijemo i pratimo situaciju i trudit ćemo se na najbolji način, ovisno o raspoloživim sredstvima, pomoći svima kojima je potrebno - zaključuje Miličević.

Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike