Regija
DONJA MOTIČINA PRILAGODILA SE KRIZNIM UVJETIMA

I dalje pomažu starima, za propusnice nazvati Općinu
Objavljeno 27. ožujka, 2020.
DONJA MOTIČINA

U Općini Donja Motičina, koja provodi dva projekta "Zaželi", došlo je do reorganizacije rada prilikom pružanja pomoći starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Zaposlene žene nastavljaju se brinuti o starijim osobama, poštujući sve preporuke nadležnih službi radi zaštite sebe i drugih. Kako je naveo načelnik Željko Kovačević, kontakt je sveden na minimum i bez zadržavanja u domovima starijih.

- Zaposlene žene obilaze krajnje korisnike uz minimalne kontakte na način da korisnici ostavljaju popis potrebnih namirnica na dogovorenom mjestu. Zaposlenice preuzimaju popis, odlaze u kupnju i kupljene proizvode ostavljaju na istom tom mjestu. Zbog zaštite korisnika usluge te samih zaposlenica one se više ne zadržavaju i ne pomažu unutar kućanstva – rekao je Kovačević.

Uskoro kreće i realizacija trećeg projekta u partnerstvu s Udrugom žena Seona kojim će se zaposliti još deset žena te će još četrdeset krajnjih korisnika dobiti pomoć na ovaj način.

Također se obavještavaju svi mještani kojima je potrebna propusnica zbog nužnog napuštanja mjesta da zahtjeve upute na e-mail adresu: opcina@donja-moticina.hr. Nakon odobrenja zahtjeva skenirana i ovjerena propusnica dostavit će se mailom na adresu pošiljatelja.

Propusnica se može zatražiti i svakog radnog dana od 8 do 12 sati na telefonski broj 606-116. M.Ku
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike