Regija
ŽUPANIJSKI STOŽER

Krivotvorenje propusnica
je kazneno djelo
Objavljeno 25. ožujka, 2020.
POŽEGA - "Nemamo niti jednog zaraženog i ja vjerujem da će tako i biti u buduće", rekao je župan Alojz Tomašević na konferenciji za novinare na kojoj je s užim sastavom Županijskog stožera civilne zaštite izvijestio o stanju i provedbama mjera Nacionalnog stožera. "Bilo je ukupno 458 osoba kojima je određena samoizolacija, ali i 74 dojave za 90 osoba za kršenje samoizolacije. Policija je utvrdila u 19 slučajeva da je kršena mjera samoizolacije, a u posljednjih 24 sata imali su samo jednu dojavu, koja nije bila točna. PU požeško-slavonska u provedbi mjera propisanih za promet obavlja kontrolu na fiksnim i povremenim punktovima. Posebni slučajevi su oni koji se vraćaju u Hrvatsku, u mjesto prebivališta. Bez propusnice bilo je 8 osoba koje su imale određenu mjeru samoizolacije", informirala je Ivana Radića, glasnogovornica PU požeško-slavonske, upozorivši: "Ne pokušavajte krivotvoriti propusnicu, to je kazneno djelo."

Kako su izvijestili čelnici Doma zdravlja i županijskog ZJZ-a, djeluje dovoljan broj liječnika u dvije posebne ambulante (Požega i Pakrac) i 38 ambulanti obiteljske medicine uz odgovarajuću opremu. Šivanje maski počela je "Orljava".

Građani se mole da za obavijesti i pitanja kontaktiraju broj 113, jer na broju 112 nisu u mogućnosti primiti sve pozive u svakom trenutku. Propusnice se u većini gradova i općina mogu zatražiti digitalnim putem. B.S.T.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana