Mozaik
HR TOP 40: SLUŠAMO ČAK OSAM NOVIH PJESAMA

Prvo mjesto drže Vatra i njihov nostalgični singl “Sva naša ljeta”
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
Prošli tjedan radijskim eterom osjetio se dašak svježine. Mogli smo čuti čak osam novih pjesama, što znači da ovog tjedna HR Top 40 obiluje novim ulazima. Prva u nizu novih ulaza je pjesma “Da biram” omiljenog baršunastog vokala Nine Badrić. Balada u izdanju Aquarius Recordsa objavljena je ususret velikom Nininom koncertu u Areni Zagreb. Da biram, prema riječima Nine, „bez neke posebne pompe, videospota ili najave“, pjesma je odgovor sama za sebe.

“Hej, sanjalice. Važno je da sanjaš. Važno je da imaš plan. I da se tiho nadaš”, poručili su iz Elementala. Sanjari su prepoznali svoju himnu i pjesmu lansirali na visoko deveto mjesto liste HR Top 40 te je pjesma drugi novi ulaz na listi. Pjesma u izdanju 383 Recordsa i Umjetničke Organizacije Elemental dobila je i simpatični ilustrirani videospot za koji su zaslužni Klošarenilo i Nevio Smajić. Luka Nižetić je kroz čitavu svoju karijeru dosljedan planu - rasplesati slušateljstvo. Zato ne čudi da je i nova pjesma “Život je let” puna pozitivnih stihova popraćenih ritmičnom i zabavnom melodijom. Pjesmu izdaje Dallas Records, a na listi je ovog tjedna treći novi ulaz. Luku Nižetića slijedi nova snaga na sceni, simpatični i talentirani pobjednik ovogodišnjeg Voicea Vinko Ćemeraš. Mladi pjevač postigao je četvrti novi ulaz na listu s pjesmom “Pelin i med”. Pjesma legendarnog Dine Dvornika Vinku je donijela pobjedu u finalu showa, a emocionalna izvedba te večeri pretočena je u prvi Vinkov studijski singl. Pjesmu izdaje Universal Music Hrvatska.

- Stvarno sam presretan i počašćen što se “Pelin i med” toliko vrti, i jer je suradnja sa Skansijem, koji mi je povjerio drugi put ovu pjesmu, odmah ispala tako dobra da smo u HR top 40 listi. Ovo nam je dokaz da smo napravili nešto jako dobro i hvala svima na puštanju pjesme - izjavio je Vinko.

Vanna je odabrala pravi trenutak za svoju baladu zanimljivog naziva “Loš trenutak”, koju smo prošlog tjedna mogli često čuti u eteru. Pjesma je autorsko djelo pjevačice iznimnog vokala te ovotjedni peti novi ulaz na listi. “Loš trenutak” izdaje Croatia Records, a pjesmu možemo pronaći na Vanninom aktualnom albumu Izmiješane boje, koji je nominiran za nagradu Porin u čak dvije kategorije - Najbolji album godine i Najbolji pop-album. Croatia Records potpisuje i idući novi ulaz na listu. Pjesmu “Ti si moj rođendan” publici je početkom mjeseca predstavio omiljeni Vladimir Kočiš Zec. Pjevač i skladatelj zaslužan je za glazbu ove ugodne i optimistične pjesme, a tekst je napisao Nenad Ninčević.

Indira Levak zapalila je pozornicu ovogodišnje Dore s pjesmom “You Will Never Break My Heart”. Prošlog tjedna energija s pozornice proširila se radijskim eterom, pa je Indiri pripao sedmi novi ulaz na HR Top 40. Posljednji novi ulaz također stiže s pozornice Dore i nosi ime “Više od riječi”. Pjesmu izvodi Bojan Jambrošić, dok je za glazbu i tekst zaslužna Antonija Šola.

Prvo mjesto na listi zauzima grupa Vatra s pjesmom koja budi nostalgiju za djetinjstvom i nosi ime “Sva naša ljeta”, a izdaje ju Dallas Records. Pobjednička pjesma Dore “Divlji vjetre” Damira Kedže ovog tjedna zauzima drugo mjesto na listi. Pjesma je nastala u izdanju Croatia Recordsa. Iz kuće Aquarius Recordsa stiže najviši ulaz, pjesma Nine Badrić “Da biram”.

Grupa Vatra još uvijek ima titulu najemitiranijih u većini hrvatskih regija, no u Dalmaciji se pak najviše slušala pjesma Damira Kedže “Divlji vjetre”. T.K.
4.

mjesto drži pobjednik The Voicea, Vinko Ćemeraš s “Pelin i med”
Možda ste propustili...

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike