Kultura
U POVODU DANA HRVATSKE KNJIGE

Noć knjige ide dalje: 23. travnja virtualno ćemo slaviti knjige
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
Noć knjige ide dalje - u virtualnom svijetu! Radi popularizacije knjige i poticanja čitanja u Republici Hrvatskoj te u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige 23. travnja ove godine održat će se deveta, virtualna Noć knjige.


U jeku vijesti vezanih uz širenje koronavirusa nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige, ali u skladu s trenutačnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Tako će ovogodišnju Noć knjige obilježiti online programi, kao i virtualno otvaranje Noći knjige na kojem će biti prezentirani rezultati novog godišnjeg istraživanja kupovnih i čitalačkih navika građana Hrvatske - ističu iz Organizacijskog odbora Noći knjige.


U tijeku su prijave programa, a knjižare, antikvarijate, sve vrste knjižnica, škole, različite ustanove i sve prijatelje knjige pozvali su da iskoriste online kanale, društvene mreže, video i audioservise, prijenose uživo i ostale mogućnosti kojima raspolažu kako bismo i ove godine jedinstvenom akcijom pogled javnosti usmjerili na knjigu, koja se u ovim izazovnim i neizvjesnošću ispunjenim vremenima pokazuje kao utočište, utjeha, razbibriga, pa i imperativ. Prijave programa bit će otvorene do 23. travnja putem online prijavnice dostupne na mrežnim stranicama Noći knjige.


Organizatori pozivaju i medije da im se pridruže te da dio svog medijskog sadržaja uoči 23. travnja posvete knjizi, čaroliji njezinog stvaranja i čitanja. Bilo da je riječ o razgovorima s književnicima, nepoznatim i manje znanim crticama iz književnosti, predstavljanjima knjiga i autora, glazbenim izvedbama inspiriranim knjigama, razgovorima s građanima svih generacija o budućnosti knjige, najdražim im knjigama ili citatima iz knjiga, top-listama knjiga – svako spominjanje knjige je dobrodošlo.


Pozivaju medije i da redovito prate aktivnosti na internetskoj stranici i Facebook stranici Noći knjige jer će, kao i uvijek, pripremiti mnoštvo zanimljivosti i iznenađenja.
Noć knjige 2020. organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok - Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena i Hrvatska udruga školskih knjižničara. N.Vek.
Prijave programa otvorene su do 23. 4., putem online prijavnice dostupne na mrežnim stranicama Noći knjige
Možda ste propustili...

VIRTUALNA IZLOŽBA MILJENKA DOMIJANA U GALERIJI KLOVIĆEVI DVORI

Trenutak okidanja obrnuto proporcionalan dugotrajnu vremenu promišljanja

OSTANI KUĆI I KAZALIŠTE UKLJUČI

U subotu pogledajte Priču s morskog dna

PROJEKT HNK U ZAGREBU ZA VAS | DUBRAVKA VRGOČ

Mir nam danas itekako nedostaje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUSRET MODERIRA VLATKA VALENTIĆ

U prevodilačkom ringu: Kovač i Somun

2

JELENA KASTANETI, SPISATELJICA I PODUZETNICA:

Ponekad je naporno, ponekad teško, ali uvijek uživam

3

UTROSTRUČEN BROJ KORISNIKA BESPLATNIH ELEKTRONIČKIH KNJIGA

Najčitaniji su Ahmatova i Pintarić