Novosti
U IZOLACIJI MUŠKARAC

U Našicama prvi slučaj
zaraze koronavirusom
Objavljeno 24. ožujka, 2020.
Pacijent je imao potpuno atipične tegobe i liječen je po obiteljskom liječniku, koristeći mjeru kućne izolacije

Vezani članci

PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Zaražena žena koja se vratila iz Austrije

U Općoj županijskoj bolnici Našice potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom. Kako je rekao ravnatelj bolnice, dr. Hrvoje Šimić, riječ je o Našičaninu rođenom 1959. godine, koji je hospitaliziran te je u izolaciji bolnice. Pacijent je imao potpuno atipične tegobe i liječen je po obiteljskom liječniku, koristeći mjeru kućne izolacije. Zbog pogoršanja stanja, pada tlaka i dehidracije u ponedjeljak je zaprimljen kod svog obiteljskog liječnika, a zatim i u hitni bolnički prijem pod svim mjerama. Nakon uzimanja anamneze i utvrđivanja zdravstvenog stanja te s obzirom na dugotrajnu povišenu temperaturu uzet je bris i proslijeđen u Zavod za javno zdravstvo, gdje je utvrđeno da je pozitivan na COVID-19. Kako navodi dr. Šimić, pacijent se osjeća dobro te ostaje do daljnjega u našičkoj bolnici. Pacijent je dao sve potrebne podatke epidemiologu koji stavlja pod mjere sve ljude koji su bili u užem kontaktu s njim.


"Imamo još dvije osobe u izolaciji u našičkoj bolnici, jedna je osoba negativna na koronavirus, no radi se o operiranoj osobi te se sukladno liječenju nalazi u prostoru samoizolacije. U utorak je zaprimljen još jedan pacijent kojem je uzet bris i poslan je na testiranje", rekao je ravnatelj Šimić dodajući kako našička bolnica proširuje svoje kapacitete za eventualne nove pacijente.


Gradonačelnik Josip Miletić moli sve građane neka se i dalje pridržavaju svih uputa Stožera civilne zaštite kako bi sačuvali svoje zdravlje. "Grad Našice uveo je 24 sata dostupan telefon za sve upite i pomoć građanima, 0800 7477. Omogućena je i komunikacija preko e-maila korona@nasice te je otvorena nova web-stranica gdje se nalaze svi službeni dokumenti i priopćenja", rekao je gradonačelnik.
Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile tvrdnje kako su Hitni bolnički prijem i svi njegovi djelatnici stavljeni u izolaciju, ravnatelj bolnice, dr. Hrvoje Šimić, opovrgnuo je te napise i rekao kako su sve mjere zaštite provedene te da bolnica normalno funkcionira u svim svojim segmentima. M.Ku.
Možda ste propustili...