Regija
NA PODRUČJU DONJEG MIHOLJCA NEMA OBOLJELIH

Nema zaštitnih maski, pa Grad dogovorio šivanje
Objavljeno 25. ožujka, 2020.
DONJI MIHOLJAC

Epidemiološka situacija na području grada Donjeg Miholjca je povoljna i za sada nema oboljelih od COVID-19.

Potvrdio nam je to gradonačelnik Goran Aladić, rekavši da nema informaciju o tome koliko je osoba pod zdravstvenim nadzorom u samoizolaciji.

- Za sada nema oboljelih osoba, no i dalje je važno da budemo odgovorni i disciplinirani te da se pridržavamo svih mjera i preporuka. I dalje je potrebno da se stanovnici što više zadržavaju u kući te da izlaze samo ako je nužno - istaknuo je gradonačelnik Aladić.

U Donjem Miholjcu nedostaje zaštitnih maski, pa je Grad naručio materijal i dogovorio šivanje na nekoliko lokacija. Prve perive maske trebale bi biti proizvedene do kraja tjedna, a bit će podijeljene tamo gdje su najpotrebnije. Na terenu volonteri Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac pružaju pomoć u nabavi potrebnih lijekova i namirnica starijim i nemoćnim osobama, kroničnim bolesnicima te osobama s invaliditetom. Prema riječima gradonačelnika, ako bude potrebno, u pružanju pomoći potrebitima aktivirat će se žene koje su zaposlene kroz projekt Zaželi. S obzirom na pojačane i sve rigoroznije mjere prevencije, uz djelatnike Crvenog križa, aktivni su i volonteri u pružanju pomoći kako bi se pokrilo što šire gradsko područje.

- Kontaktirali smo udruge koje su na raspolaganje stavile svoje članove. Imamo listu volontera koje povlačimo prema potrebi ne samo za pružanje pomoći potrebitima nego i za nadzor poštovanja mjera, a koje kontroliraju i članovi Stožera te policijski službenici - kazao je gradonačelnik.

Gospodarski sustav i dalje funkcionira. U Industrijskoj zoni Janjevci tvrtke nastavljaju raditi uz to što moraju osigurati što veću udaljenost radnika. Stožer CZ-a počeo je izdavati propusnice, sukladno odluci Nacionalnog stožera. Propusnice se izdaju samo ako je riječ o ulasku na područje prebivališta ili stalnog boravišta ili izlasku s njega zbog vitalnih razloga: skrbi o starijima, djeci i kupnje hrane. Gradski stožer izdat će propusnicu i poljoprivrednicima i proizvođačima meda koji obrađuju zemljište ili imaju košnice izvan mjesta prebivališta.

Propusnice se izdaju na adresi Vukovarska 1, u drvenoj kućici u dvorištu dvorca Mailath, od 8 do 13 sati. Za izdavanje nužni su osobni podaci, OIB, uz navođenje razloga odlaska, te potpisana izjava kojom se potvrđuje istinitost podataka. S. Fridl
Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike