Mozaik
OSJEČANKA OBJAVILA NOVI SINGL I SPOT

Nera Mamić je zablistala oslikavajući Tabulu rasu
Objavljeno 25. ožujka, 2020.
Akademska slikarica Viktorija Križanović zaslužna je za idejni i kreativni koncept

Ponekad se dogodi da pjesma godinama traži "svog" izvođača i "svoje" vrijeme prije negoli ugleda svjetlo dana. Upravo to je priča o "Tabuli rasi", novom filmskom, pomalo bondovskom, singlu talentirane osječke vokalistice Nere Mamić.

Pjesma "Tabula rasa" nastala je u autorskoj suradnji s Oljom Dešićem, koji je za ovu pjesmu napravio glazbu i aranžman, i Nine Saffron, koja je pjesmi ponudila upečatljivi vokalni "hook".

- Iz jednog poprilično bezidejnog sessiona, rada na sasvim desetoj pjesmi i mog očajničkog vapaja kako se u tom trenutku osjećam kao tabula rasa, Olji su se upalile lampice kako postoji pjesma koja još uvijek nema svog nositelja, a on ga upravo naslućuje. I na prvo slušanje, čula sam kamo to vodi - priča Nera.

Pjesma je čekala svoga izvođača sve do Nerine suradnje s Oljom, koji joj je, prepoznavši njezine mogućnosti, povjerio rad na tekstu ove pjesme, a nakon toga i samu izvedbu. Nakon singlova "Jednostavna stvar" i "Alamo", "Tabula rasa" predstavlja nastavak zanimljive glazbene priče koja, uz elemente R&B pop, neo-soula, objedinjuje Nerin atmosferičan vokal i svježinu u interpretaciji te iskustvo i znanje jednog od naših ponajboljih producenata i aranžera, Olje Dešića, uz već prepoznatljivo izvrstan miks i master Zorana Švigira.

- Prirodnije mi je pjevati nešto što sam sama i zamislila i napisala, ali lirički ‘hook‘ ‘Tabule rase‘, koji je dala Nina Saffron, nešto je od čega se nisam željela više odvojiti i oko čega se prirodno javila neka nova priča koju sam mogla zapisati kroz pjesmu - kaže mlada pjevačica.

Nera je zablistala kao simbolička "Tabula rasa" i u spotu u produkciji Cinematica Osijek, pod redateljskom palicom Josipa Grizbahera, Nerina stalnog suradnika. Art director spota, akademska slikarica Viktorija Križanović, zaslužan je za idejni i kreativni koncept koji metaforički povezuje četiri elementa i ostavlja širok prostor raznim interpretacijama.

- S nekim ljudima klikneš na nultu, to se dogodilo i s Viktorijom! Imala je ideju koja je na prvu zvučala kao nešto što mi kao mali tim ne možemo: jako složen i teško izvediv koncept koji je ispao nerealno dobro. A o lapsusima koji su nam se na snimanju događali ću jednom drugom prilikom! Hahaha! - otkriva nam Nera.

Nera je inače u glazbenim krugovima poznata po suradnjama s a cappella sastavom Akvarel, jedanaesteročlanim disco/funk bendom Electric Corn, Krankšvesterom i mnogim drugima, a njezini prvi samostalni glazbeni koraci kreću se žanrovima koji se polako, ali sigurno, umiljavaju sve široj publici. Na taj način Nera želi ostvariti neposredan kontakt sa svojom publikom, gradeći tako jednu potpuno novu vrstu glazbenog iskustva.

Tanja Kvorka
priča
ZAPISANA

KROZ PJESMU
Nastala je u autorskoj suradnji s Oljom Dešićem, koji je za ovu pjesmu napravio glazbu i aranžman
Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE ELEKTRONIČKE GLAZBE ZA 2019. GODINU

Slavonci osvojili niz Ambasadora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana