Kultura
OSJEČKU GLUMICU KRIZA JE DOBRO PRODRMALA

Areta: Šećimo uz razmak i budimo na rapolaganju potrebitima
Objavljeno 24. ožujka, 2020.
- Ovih dana, u vrijeme krize koja nas je sve dobrano prodrmala, izbacila iz tračnica i zaustavila sve one, recimo uobičajene stvari koje obavljamo pod normalno, pa do igranja predstava, novih projekata svako jutro kada se probudim, zahvalim, ali i zamolim, no to sam radila i prije i uvijek. No sada još posvećenije za sve one koji su sada najugroženiji i za one kojima prijeti - topla je, kao i uvijek, Areta Ćurković, glumica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića čije suosjećajne osviještene osobe objave prate brojni na Facebooku i uvijek uspije ganuti, potaknuti na razmišljanje i djelovanje.


- Koliko god bilo zastrašujuće vjerujem da se sve događa s nekim razlogom, i da će se ljudi resetirati te svoju sebičnost i prigovaranja pretvoriti u neizmjernu radost života, ali istinskoga života. I biti čovjekom - za Glas Slavonije piše Areta iz svoga doma.


- Ponašam se odgovorno, ne paničarim, pratim upute, kuham, spremam, peglam, slušam mjuzu i dalje vježbam pjevanje, gledam online predstave koje nisam gledala. Nepročitanih knjiga, nepogledanih serija i filmova ima uvijek. Uživam sa svojom obitelji. Želim vjerovati da će ovo proći što prije, i da ćemo iz svega izići jači, bolji jedni prema drugima, prema prirodi. Nedostaju mi zagrljaji s prijateljima i dragim ljudima, predstave, naša draga publika, moji srednjoškolci i naša druženja i rad na dramskoj. Nedostaju mi oni mali ženski užitci poput pedikure i finog zaglađivanja lica, ali sve će proći i ponovno doći. Planiranje nije baš moj prvi izbor riječi, jer kako se i sada pokazalo, možeš svašta planirati, ali ne možeš time upravljati. Šećimo uz razmak i budimo na rapolaganju potrebitima - uz smiješak, ali vrlo ozbiljna, kaže Areta.


Za kraj je odabrala riječi pjesme Josipe Lisac:


Život mi ponekad mnogo daruje, čak i kad zlo u njemu caruje, jedan je i ja ga ne dam, sretna sam. Život moj je samo most preko kojeg treba proć‘, palim luč, gubi se dan, novi mrak, nova noć...
- Koliko je besmislena bila rasprava o njezinoj interpretaciji himne, sada je još očitije - zaključuje Areta. N.Vekić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente