Sport
BIVŠI IGRAČ CIBALIJE U BJELORUSIJI

Jakov Filipović potpisao za Lukašenkov omiljeni klub
Objavljeno 23. ožujka, 2020.

Koronavirus hara Europom i gotova sva nacionalna nogometna prvenstava su u prekidu. Nogometaši su na prisilnom odmorom, niti igraju niti zajednički treniraju, ali sva ta ograničenja ne vrijede u Bjelorusiji. Tamo nema samoizolacije i apela "ostanite kod kuće". U Bjelorusiji se igra nogomet i malo se priča o zaraženima i koroni.

Tamošnje prvenstvo tek je počelo i jedina su država u Europi gdje se igraju službene nogometne utakmice. A zbog ovog "koronaludila" prema Bjelorusiji se uputio i bivši igrač Cibalije Jakov Filipović, koji je potpisao ugovor s BATE Borisovim.

Filipović je igrao za Cibaliju, bio je i član BSK-a iz Bijelog Brda te zaprešićkog Intera. U Interu je igrao odlično, pa je otišao u belgijski Lokeren, ali tamo se nije previše naigrao, a i našao se usred klupskih problema. U Belgiji mu je krenulo dobro, no Lokeren je ispao u Drugu ligu, pa je taj 27-godišnji stoper krenuo u potragu za novim klubom. I pronašao je angažman u BATE-u, a Belgijci za njega neće dobiti odštetu, jer je u Bjelorusiju stigao kao slobodan igrač.

Prije tri godine dobre igre na hrvatskim terenima dovele su Filipovića i do reprezentacije. Ante Čačić ga je pozvao među Vatrene na prijateljski turnir u Kini, gdje je Hrvatska igrala protiv Čilea i Kine. Nastupio je i protiv Meksika na američkoj turneji. Reprezentativna karijera mu je nakon tih prijateljskih utakmica stala, a sada je pred njim novi izazov u Bjelorusiji gdje bi uskoro trebao debitirati za svoj novi klub.

Prema Transfermarktu Filipovićeva vrijednost je 700.000 eura, no nepoznato je za koliko je novca otišao na Borisov Arenu. Iz bjeloruskog kluba samo je objavljeno - BATE Borisov pojačao se s dobrim hrvatskim obrambenim igračem. Iz BATE-a ne izlazi mnogo informacija, uostalom kao i iz cijele Bjelorusije. Poznato je kako je tamošnji dugogodišnji vladar zemlje, predsjednički diktator Aleksandar Lukašenko, zemlju doveo gotovo u izolaciju, kojoj su prijatelji Rusija, Kina, Srbija, Iran..., a države zapadne Europe neprijatelji iz kojih nikad ništa dobro nije došlo. Inače, BATE je Lukašenkov omiljeni klub, a njegov sin Viktor navodno već dugo godina vodi glavnu riječ na Borisov Areni.

Bjelorusija nije nogometno ni ikakvo drugo ostvarenje sna, ali je trenutačno jedina zemlja u Europi u kojoj se igra...
I. Liović
Filipović je prošao omladinsku školu NK Osijek, a branio je i boje BSK-a iz Bijelog Brda te Cibalije
Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

Najčitanije iz rubrike