Mozaik
HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA POTVRDILA

“Divlji vjetre” ne ide na Eurosong 2021. godine
Objavljeno 23. ožujka, 2020.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) potvrđuje da je donesena odluka referentne skupine za Euroviziju da se pravila neće mijenjati i da se za Eurosong 2021. godine prijavljuju nove pjesme. Na svakoj je televizijskoj kući odluka hoće li slati istog izvođača koji ju je trebao predstavljati ove godine ili nekog novog.

- Znam za odluku i ona je, kao i prethodna, očekivana. Žao mi je što Europa neće čuti ‘Divlji vjetre‘ u punom sjaju na velikoj pozornici uz poseban scenski nastup i zborno pjevanje mojih sjajnih cura. Vrijeme u kojemu živimo je teško i moramo donositi teške odluke, samo neka smo svi zdravi. To je trenutačno jedino važno. Surađujem s Hrvatskom delegacijom odlično od prvog dana i vjerujem da ćemo u danima koji slijede naći najbolje moguće rješenje za hrvatski nastup na Eurosongu - izjavio je izabrani predstavnik Hrvatske za otkazani Eurosong 2020., Damir Kedžo, za HRT. Odluku o tome koga će, odnosno, koju će pjesmu Hrvatska poslati 2021. na Eurosong, HRT će donijeti naknadno i pravodobno ćemo vas o njoj obavijestiti.

Inače, organizatori Eurosonga traže alternativu za taj otkazani događaj i razmišljaju o njegovu održavanju kasnije ove godine u obliku televizijske emisije ili preko svojih online-platformi. Europska radiodifuzna unija (EBU), koja je u prošlu srijedu odlučila otkazati Eurosong zbog krize oko koronavirusa, priopćila je kako "razmatra alternativne načine, ali ne i natjecanje." Natjecanje za pjesmu Europe ove se godine trebalo održati u Rotterdamu. "Nemoguće je održati događaj uživo kako je planirano", priopćili su u srijedu organizatori. Eurosong je bio planiran od 12. do 16. svibnja. Osim Hrvatske, i sve su ostale zemlje sudionice imale spremne pjesme za natjecanje. Eurosong je otkazan zbog restrikcija koje su uvele nizozemske vlasti, kao i zbog brige za zdravlje sudionika i gledatelja.

Podsjetimo, Eurosong se održavao svake godine od 1956. godine. "EBU je svjestan toga koliko će Eurosong nedostajati ove godine", rekli su organizatori. "Naša je namjera odati poštovanje pjesmama koje su izabrane za 2020. kako bismo pomogli ujediniti i zabaviti gledatelje diljem Europe tijekom ovih izazovnih vremena", istaknuli su organizatori. Još nije poznato hoće li HRT ponovo slati Damira Kedžu s novom pjesmom ili nekog posve drugog izvođača. H/T.Kvorka
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

NOVI HITOVI SPREMNI ZA GLASANJE

Objavljeni konkurenti za Hit ožujka

Najčitanije iz rubrike