Osijek
DIJELI SE SAMO HRANA I MEDICINSKA POMAGALA

Čučak: Tražimo vozila za podjelu hrane korisnicima!
Objavljeno 21. ožujka, 2020.

Kako pomaže u opskrbi hranom najugroženijima, humanitarna udruga „Rijeka ljubavi” i dalje obavlja podjelu obiteljskog doručka, ali uz strogo propisane mjere zaštite od koronavirusa.
- Mogu reći da se naši korisnici drže reda i kako pripadamo onima koji rade sa najsiromašnijima, nismo obustavili rad. Javio mi se jedan volonterski klub, ali i volonteri iz Antunovca koji će nam pomoći u radu jer i dalje primamo donacije hrane pred istekom roka trajanja, poručuje predsjednica udruge Štefica Čučak, naglašavajući da na svoje korisnike misli i za nadolazeće uskrsne blagdane. Razmišlja, dodaje, na koji način će organizirati tu podjelu pa apelira na one koji mogu pomoći ustupanjem vozila kako bi organizirali podjelu hrane korisnicima po kućama tijekom Uskrsa.
- Cilj je nahraniti sugrađane, ali i sačuvati njihovo zdravlje. Stoga smo ponosni što se drže pravila o rastojanju jednih među drugima i što su strpljivi – dodaje Čučak.

Usluge Socijalnog servisa Gradskog društva Crvenog križa Osijek (dio djelatnosti koji se ne odnosi na hranu) do daljnjeg su obustavljene. Potvrdila je to Martina Hećimović, zamjenica predsjednika, dodajući da nema primitka odjeće, ali ni izdavanja, izuzev ortopedskih i drugih pomagala, i to u isključivo u hitnim slučajevima.
- Ako korisnici nemaju vlastiti prijevoz, a hitno trebaju pomagalo, molimo da najprije nazovu i informiraju se na broj telefona 205-488 – dodaje Hećimović. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

U Osijeku od koronavirusa preminule četiri osobe

2

STOŽER OSJEČKO BARANJSKE ŽUPANIJE

U Osijeku umrla i peta zaražena osoba, novih troje oboljelih

3

RETFALAČKI CVJEĆARI UNOSE BOJE U CRNO-BIJELU SVAKODNEVICU

Obitelj Kolarić dostavlja i
optimizam: Zasadi cvijet,
spasi svijet i ostani doma!