Regija
GRAD VINKOVCI

Bosančić: Apel svima - ostanimo doma!
Objavljeno 21. ožujka, 2020.

VINKOVCI -  Epidemiološka situacija na području Vukovarsko-srijemske županije stabilna je i nema koronavirusom zaraženih osoba. Ono što zabrinjava je podatak da je čak 98 građana Vinkovaca u samoizolaciji, stoga je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić uputio apel građanima Vinkovaca:

- Apel svima – ostanimo doma! Poslušajmo naše liječnike i dajmo priliku svim mjerama da uspiju kako bi se što manje ljudi u ovom trenutku zarazilo ili izložilo virusu. Hvala svim medijima koji jako puno pridonose kvalitetnim informacijama. Ostanimo kao grad i županija bez zaraženih što je duže moguće, a nadajmo se, ako je ikako moguće i do samog kraja. Lijepo je vrijeme i to razumijem, ali moramo uzeti u obzir da je najvažnija stvar da se ne skupljamo u grupama, a tu najviše apeliram na djecu i roditelje. U kontaktu smo s policijom koja će upozoravati ljude kada ih ima previše na jednom mjestu. Važno je držati razmak,  jer je to najbolji način da se zaštitimo. Još jednom molim sve naše sugrađane da to poštuju, rekao je Bosančić.

S obzirom da se u gradskom parku u Vinkovcima skuplja i previše ljudi, zbog okolnosti u kojima se nalazimo, Veterinarska stanica Vinkovci dezinficirala je svu komunalnu opremu koja se dodiruje rukama i na kojoj se sjedi. Virus na ovakvim površinama ostaje duže i gradonačelnik moli građane da to imaju na umu.

 - Ove mjere koje su na snazi najbolja su zaštita i ništa drugo nas neće bolje zaštiti od toga da ih poštujemo. U ovom trenutku to je ključno za spriječavanje povećanja broja zaraženih. Na sreću, cijeli tim je jako dobro organiziran i drže pod kontrolom broj zaraženih. Nemojmo mi doprinositi tome da se taj broj poveća. Zatvorili smo najprije tržnicu, pa sada i dječja igrališta, a radit ćemo i dezinfekciju svega onoga što je u kontaktu s ljudima, samo kako bi smanjili mogućnost zaraze.Policija će dodatno patrolirati i podsjetiti ljude na odgovorno ponašanje. Cilj nije nikoga kazniti, nego zaštiti naše građane' rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike