Zdravlje
UZ ONLINE TRENINGE GD-A OSIJEK – ŽITO

Redovito trenirajte
u vlastitom domu
Objavljeno 21. ožujka, 2020.
Svjetska pandemija virusa COVID-19 posljednjih je dana promijenila svakodnevni život gotovo cijelog svijeta, a iznimka tome nisu ni Osječani, kako odrasli tako i djeca. Građani se pozivaju da smanje socijalne kontakte i što više vremena provedu u kući, a nastava je vrlo uspješno organizirana preko televizijskih programa i različitih online sučelja.

U trenutcima kada je uistinu bolje što više vremena provesti kod kuće uz obitelj, jedan od najaktivnijih osječkih sportskih klubova, GD Osijek – Žito, odlučio je svoje treninge iz dvorane Sokol Centar u Osijeku prenijeti online i svim svojim trenutnim, ali i budućim članovima pomoći kako da i dalje što kvalitetnije provedu dane koji slijede. Naime, na online platformama kluba (Facebook i Instagram profili) bit će moguće svaki dan naći novi videotrening koji će voditi treneri Gimnastičkog društva Osijek – Žito, a koji prikazuje jednostavne vježbe lako izvodive i u kućnom okruženju bez upotrebe dodatnih rekvizita. "Željeli smo našim članovima te svima onima koji nas prate, a još uvijek nisu iskušali naše treninge u Sokol Centru, ponuditi ono što možemo u ovom trenutku – naše programe treniranja prebacili smo u online formu i svaki dan ćemo objavljivati nove sadržaje kako bi svi zainteresirani mogli vježbati s nama", iz GD-a Osijek - Žito poručio je Boris Čulin.

Online treninzi obuhvatit će vježbe razgibavanja i istezanja te vježbe snage, mobilnosti i koordinacije. Tu inicijativu osječkog gimnastičkog kluba već su pohvalili i njegovi mnogobrojni članovi: "U ovom trenutku izoliranosti svima nam je važno da ostanemo povezani i u kontaktu. Vježbanje iz domova, uz stručno vodstvo naših trenera iz GD-a Osijek - Žito, zasigurno će razveseliti djecu, a i nas odrasle članove. Kada sam vidjela objavu za treninge, oduševljeno sam rekla djetetu: Vježbat ćemo zajedno!" izjavila je Kristina Ibrahimović, inače polaznica programa GYM BODY u Sokol Centru.

GD Osijek – Žito poziva sve zainteresirane da se pridruže zajedničkim online treninzima, a linkovi na kojima rekreativci mogu pratiti treninge su:Facebook: https://www.facebook.com/osijek.zito/, Instagram: https://www.instagram.com/osijek_gymnastics/.

Dario Majetić
Možda ste propustili...

SLOBODNI PROSTOR U KUĆI KAO VJEŽBALIŠTE

Kućni fitnes u doba korone

Najčitanije iz rubrike