Novosti
KRŠENJA SAMOIZOLACIJE

Brojne lažne dojave opteretile su policiju
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
Dvije osobe napustile su samoizolaciju tijekom srijede na području I. i II. policijske postaje Osijek. Policija je o kršenju samoizolacije istoga dana dobila 21 dojavu. Iako ljudi zovu i prijavljuju one koji doista krše samoizolaciju, ima i poziva koji ne pripadaju u tu kategoriju, ali ipak se ne radi o lažnim dojavama.


- Građani zovu ako primjerice vide susjeda izvan kuće, za kojega znaju da je nedavno došao iz inozemstva, ali nisu sigurni kada točno. Policija svaku dojavu koju dobije provjeri, ali u takvim slučajevima utvrdimo da prijavljena osoba i nije u samoizolaciji jer je možda došla iz inozemstva puno ranije ili uopće nema razloga da bude u samoizolaciji - kaže Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske. Ipak, naučeni ranijim vremenima kada se za sve zvalo policiju, podosta građana zove policiju kako bi dobilo nekakve informacije u vezi s koronavirusom - što nema nikakvog smisla.


- Sve informacije mogu se dobiti na službenoj stranici Vlade RH na internetskoj adresi www.koronavirus.hr i na novom telefonu 113. Stoga nema potrebe da građani zovu nas - kaže glasnogovornik osječko-baranjske policije.
Još uvijek postoji određeni broj građana koji ne shvaća ozbiljno samoizolaciju, ali ima i primjera gdje se građani preko društvenih mreža ispričavaju osobama koje su slučajno zarazili, dok još nisu ni znali da prenose virus. S.Lacić