TvObzor
DOKUMENTARNA SERIJA “NOGOMET: TRENUCI KOJE PAMTIMO”

Prva epizoda priča je o Svjetskom prvenstvu 1990. u Italiji
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
Prva epizoda petodijelnog serijala na rasporedu je u ponedjeljak, 23. ožujka, u 20.05 na HRT-u 2

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 23. ožujka, na Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20.05 sati započinje s prikazivanjem dokumentarne serije "Nogomet: Trenuci koje pamtimo‘‘.

U četiri kratka tjedna u ljeto 1990. godine engleski se nogomet preobrazio. Nakon mračnih godina huliganstva i tragedije, engleskom je nogometu udahnut novi život nakon nastupa reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, a ljubav prema nogometu je obnovljena.

Gazzine suze, golovi Garyja Linekera i napeto izvođenje kaznenih udaraca pridonijeli su nogometnoj priči koja je sve više obuzimala naciju. S druge strane, Talijani su imali svoju nadolazeću zvijezdu, Tota Schillacija, koji će osvojiti Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac turnira. A Kamerun je postao svjetska senzacija pobijedivši bivšeg prvaka Argentinu i odigravši neizvjesnu i dramatičnu četvrtfinalnu utakmicu protiv Engleske.

Ovo je priča o jednom od najboljih svjetskih prvenstava koju upoznajemo kroz oči Garyja Linekera, Terryja Butchera, Paula Parkera, Chrisa Waddlea, Johna Barnesa, Tota Schillacia, Rogera Mille i Lothara Matthäusa.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...