Osijek
STIGLE TRI PONUDE

U Muzeju okusa svatovska dvorana ili cafe-pizzeria?
Objavljeno 19. ožujka, 2020.
Otvaranje ponuda održano je na otvorenome, u skladu s preporukama

Cafe-bar/pizzeria i igraonica za djecu ili pak prostor za organizaciju sadržaja poput koncerata, vjenčanja i kongresa? Mogući su to novi sadržaji paviljona Gradski vrt, u kojemu je donedavno bio Muzej okusa. Jučer je, naime, održano otvaranje ponuda pristiglih na natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Osijeka.


Predmet zakupa bilo je ukupno 11 poslovnih prostora, ali jasno je kako je među njima najzanimljiviji onaj s adresom Martina Divalta 4. Riječ je o paviljonu Gradski vrt, ukupne površine 915 četvornih metara, što u prizemlju što na prvom katu. Proteklih je godina u njemu bio restoran Muzej okusa (natpis još uvijek dominira pročeljem tog objekta), a s čijim je vlasnikom zbog nepoštovanja uvjeta iz natječaja Grad Osijek prošlog lipnja raskinuo poslovni odnos.


Nakon što od tada, na prethodnim trima natječajima, za zakup nije bilo zainteresiranih ponuditelja te je cijena s početnih 30 tisuća kuna, u skladu s natječanim pravilnikom, prepolovljena na sadašnjih 15.130 kuna, ovaj je put bilo ponuda. I to tri.


Dvije zainteresirane stranke slično razmišljaju o budućnosti ovog prostora, obje ga vide kao prostor cafe-bara i pizzerije s igraonicom za djecu. Razlika je samo u tome što je jedna od njih (u ovom trenutku nisu važna imena, nap.a.) ponudila cijenu mjesečnog zakupa od 18.010 kuna, a druga skromnijih 15.500 kuna.


Između njih smjestila se ponuda treće zainteresirane stranke, koja pak za prostor paviljona u Gradskom vrtu predlaže organiziranje koncerata i zabavnih sadržaja - vjenčanja, te poslovnih događaja i kongresa. Ponuđeni iznos te stranke je 17.887,78 kuna. Konačnu odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja donijet će, u skladu s ovlastima, gradonačelnik Osijeka, uz mogućnost da ne prihvati ni jednu od jučer pristiglih. No to se do sada nije dogodilo.


Jučer su se, naravno, otvarale ponude i za druge oglašene lokale, ukupno je pristiglo njih 11. Konstatirano je kako su sve pristigle ponude ispravne i potpune. I za njih vrijedi pravilo da će odluku o najpovoljnijoj donijeti gradonačelnik.
Vezano uz jučerašnje otvaranje ponuda, još jedna zgoda - otvaranje je održano pod vedrim nebom! U skladu s preporukama i mjerama za stvaranje preduvjeta za sprječavanje daljnjeg širenja zaraze koronavirusom, otvaranje ponuda nije kao uvijek do sada održano u zgradi u Kuhačevoj 9. Upravni odjel za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose bio je jučer u gostima drugog upravnog odjela, onoga za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo. Oni su smješteni u prostoru u Ulicei Ruđera Boškovića (neposredno uza zgradu gradske uprave), gdje imaju ograđeni dvorišni dio. Taj je odjel osigurao i potrebna dezinfekcijska sredstva, a i stolice su bile na pravilnoj udaljenosti.


Dario Kuštro
PRISILNA NAPLATA
Grad Osijek je u nekoliko proračunskih godina u uređenje paviljona Gradski vrt investirao 11,3 milijuna kuna. Uz to, uređen je i trg ispred paviljona, za nepunih dva milijuna kuna. Nasuprot tomu, prema ustupljenim nam podatcima, Grad Osijek ukupno je ostvario 971 tisuću kuna od zakupa tog poslovnog prostora.

Ugovor je otkazan 10. lipnja 2019. uz otkazni rok od 30 dana. Nakon prijenosa depozita dug za zakup poslovnog prostora iznosio je 160 tisuća kuna. Grad Osijek je uredno slao opomene za neplaćeni dug te pravodobno pokrenuo postupak prisilne naplate za više od tri neplaćene zakupnine. Osigurani su i adekvatni mehanizmi koji osiguravaju naplatu dospjelih a nenaplaćenih potraživanja i zato u Gradu Osijek zbog ovoga ne očekuju štetu za proračun.
Možda ste propustili...

SUTRA U HRVATSKOM DOMU U ČEPINU

Akcija dobrovoljnog darovanja krvi

NEMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST - SVE ĆE SE STIĆI

Odgođeni redovni upisi u DV Osijek

RETFALAČKI CVJEĆARI UNOSE BOJE U CRNO-BIJELU SVAKODNEVICU

Obitelj Kolarić dostavlja i optimizam: Zasadi cvijet, spasi svijet i ostani doma!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

U Osijeku od koronavirusa preminule četiri osobe

2

RETFALAČKI CVJEĆARI UNOSE BOJE U CRNO-BIJELU SVAKODNEVICU

Obitelj Kolarić dostavlja i
optimizam: Zasadi cvijet,
spasi svijet i ostani doma!

3

STOŽER OSJEČKO BARANJSKE ŽUPANIJE

U Osijeku umrla i peta zaražena
osoba, novih troje oboljelih