Osijek
NOVI REŽIM RADA ZATVORENOG DIJELA TRŽNICE

Ulazak reduciran na 100 osoba, obvezno dezinficiranje ruku prilikom ulaska
Objavljeno 17. ožujka, 2020.

Poštujući mjere opreza zbog potencijalne zaraze koronavirusom, korake je poduzela i uprava Tržnica d.o.o. Osijek. Nakon što je od nedjelje potpuno obustavljen rad Autotržnice, od ponedjeljka zatvoreni dio gornjogradske tržnice radi prema posebnom režimu. Ulazak kupaca reduciran je na najviše stotinu osoba, uz obvezno dezinficiranje ruku prilikom ulaska, ali i održavanja razmaka od najmanje jedan metar u redu pred vitrinama, odnosno ispred klupa.

To nije omelo kupce da jučer već od 6 sati, kad se otvara zatvoreni dio tržnice, strpljivo čekaju na red, i to ponajprije zbog mesa koje je, prema riječima direktora Tržnice Igora Medića, najtraženija roba.

- Piletina je na prvome mjestu pa onda sve ostalo. Činjenica je da ljudi kupuju više nego što je uobičajeno, no najvažnije nam je što poštuju propisane mjere opreza - pojašnjava Medić.

Konkretno, to znači da kupcima pri ulazu ruke dezinficiraju sredstvom i tek potom mogu ući u zatvoreni dio tržnice. Također, naplatnici vode računa da u zatvoreni prostor ne uđe više od stotinu ljudi, nakon čega se prostor zatvara te se nakon što jedini obave kupnju ponovno otvara za sljedeće kupce.

Ovakav režim rada ne smeta ni zakupcima u zatvorenom dijelu tržnice. Štoviše, sva su mjesta otvorena za kupce, a Medić kaže kako su svima dostupne maske i rukavice. I dok rukavice nose, prema riječima direktora Medića, djelatnici u zatvorenom dijelu tržnice uglavnom izbjegavaju nositi maske.

Slična je situacija i u Upravi tržnice gdje, kaže Medić, radnici imaju obvezna dezinfekcijska sredstva i također maske te jednokratne rukavice. Maske također nose samo pojedinci, no Medić kaže kako u Upravi sve ide svojim tijekom i radi se prema uobičajenom rasporedu.

Kad je u pitanju otvoreni dio tržnice, ondje se radi uobičajeno. Iako je utorak dan kad inače nema poveće gužve, jučer je bilo dosta kupaca, ali i prodavača. Na upit hoće li se, zbog veće koncentracije ljudi, održati tradicionalni Eko trg četvrtkom, Medić kaže kako nema razloga da se ne održi jer ondje se obično okupi manje od stotinu ljudi.

- U ovom trenutku mislim da će se održati - zaključuje Medić.

Dodajmo tome da na donjogradskoj tržnici nema nikakvog posebnog režima. Oko 9 sati jučer ondje se okupilo ipak manje prodavača i kupaca. Valja naglasiti i da se na svim lokacijama, pa tako i na donjogradskoj tržnici, određuju pojačane mjere održavanja čistoće i dezinfekcije. M. Mihelić
Najtraženija roba u zatvorenom dijelu tržnice još uvijek je pileće meso, a potom i sve ostale vrste mesa
Možda ste propustili...

DIVLJI DEPONIJI SMEĆA U SREDIŠTU GRADA

Razbacana odjeća i obuća, madraci...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA: SMANJUJE SE BROJ NOVOOBOLJELIH

Obolio policajac, propusnice mogu dobiti vlasnici vrtova i vikendica izvan prebivališta

SNIJEG I VJETAR U SLAVONIJI PROUZROČILI MANJE POTEŠKOĆE

Sve važnije prometnice očišćene, u Vuki manji problemi sa strujom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana