Osijek
PROMIJENILI REŽIM RADA

Ljekarna Centar Radi kao u noćnom dežurstvu, na šalteru
Objavljeno 18. ožujka, 2020.
Poduži su redovi posljednjih dana i ispred svih ljekarni na području grada Osijeka. U skladu s preporukama o prevenciji zaraze koronavirusom, uvele su pooštrene mjere pa se, primjerice, od utorka u ljekarnu Centar, u sklopu Ljekarni Srce, ne može ući. Usluga građanima obavlja se kao tijekom noćnog dežurstva, točnije preko šaltera, što nam je potvrdila mag. pharm. Marija Škrobar, voditeljica ljekarne Centar. Dodala je kako su dozvolu za to dobili iz Hrvatske ljekarničke komore, a sve radi što bolje zaštite od zaraze koronavirusom.

- Moram reći da su građani vrlo disciplinirani i čekaju ispred ljekarne, s međusobnim razmakom od metar, metar i pol. Inače, kad je u pitanju potražnja, mogu reći da je se posljednjih dana pojačano traže analgetici, odnosno paracetamoli i ibuprofeni. Inače, ibuprofeni su nam malo deficitarni u posljednje vrijeme, no mi u ljekarni Centar još uvijek imamo zaliha. Redovna opskrba lijekova na recept uobičajena je - pojašnjava Škrobar, naglašavajući pojačanu potražnju za Helexom od 0,5 mg.

Potvrđuje i kako maski i dezinficijensa uopće nema, no dobra je vijest da imaju obećanje, kaže magistra Škrobar, da će ih, i uz preveliku potražnju, uskoro ponovo dobiti.

Inače, ljekarna Centar dobiva i lijekove iz uvoza, no naša sugovornica ističe da veledrogerije rade pod pritiskom, što je dovelo do drukčijeg režima dovoza.

- Prije su dovozili lijekove tri do četiri puta dnevno, a sada samo jednom. Malo je to usporilo dovoz lijekova, no važno je da nije stalo i da nema naznaka da će se takvo što dogoditi – poručuje Škrobar, dodajući kako su i drugi objekti unutar Ljekarni Srce pooštrili režim rada s građanima.

To još uvijek nije slučaj, primjerice, s nekim drugim ljekarnama u Osijeku, gdje su, očekivano, također veće gužve, no građanima je dozvoljen pojedinačni ulazak u objekt.

M. Mihelić
Izdavanje lijekova na recept ide uobičajeno, no ipak veledrogerije isporučuju lijekove samo jednom dnevno
Možda ste propustili...

U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI 32 OBOLJELIH OD KORONAVIRUSA

U Osijeku kreće mobilni tim za uzimanje uzoraka na terenu

FUNKCIONIRANJE JAVNOG GRADSKOG PRIJEVOZA U UVJETIMA OBUSTAVE

U autobuse GPP-a samo uz propusnicu poslodavca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PARKIRANJE IPAK DO DALJNJEGA BESPLATNO

Grad od Elektromodula traži da radi na svoju štetu

2

OLIMPIAS TEKSTIL

Donacija 70.000 kn za respiratore

3

IT TVRTKA BAMBOO LAB POMAŽE OPG-OVIMA

Najviše se traži voće, meso i jaja