Kultura
PREMIJERA SIMFO-ROCK KONCERTA U HNK-u U OSIJEKU

Tutavac: Hvala svima hrabrima koji su došli podržati koncert
Objavljeno 14. ožujka, 2020.
Pozornica je ‘pucala‘ od broja glazbenika svih generacija, ali i sjajne, prštave energije koju su prenijeli na publiku

U stanju opće histerije koja zahvaća sve više ljudi i gotovo sve pore društvenog i kulturnog života, u osječkom je HNK-u premijerno izveden Simfo-rock koncert orkestra Opere i Rock-banda Echoes, uz sjajne glasove Ivane Medić, Mije Reba, Karla Miličevića, Davora Solanovića, Marija Huja (Echoes) i Mateja Podgorščaka. Pozornica je ‘pucala‘ od 55 glazbenika svih generacija, ali i sjajne, prštave energije koju su prenijeli i na publiku. Maestro Mladen Tutavac, koji je sve osmislio i izgurao do kraja, istinski je vidljivo uživao - no ništa manje intenzivno nisu sudjelovali ni ostali na sceni, ali i u gledalištu - komunicirao s publikom, ne propustivši zahvaliti najhrabrijima koji su došli podržati koncert.


Svečano i emocionalno bilo je u četvrtak u HNK-u, atmosfera je bila nekako umjetnički uzvišena, a popularne su skladbe u izvedbi orkestra dobile gotovo filmsku dimenziju. Prvo je publika zagrijana vječnom Another brick in the wall Pink Floyda, legendarnom Stairway to heaven Led Zeppelina, kao i Smoke on the water Deep Purplea i Pinball wizard grupe The Who. Maestro nije skidao osmijeh s lica, ponosan na postignutu sinergiju. Sjajan je bio prinos vanjskih suradnika, kojima nipošto nije nedostajalo scenskog iskustva, što su i pokazali svojim nastupom. Solistima su pjesme - s obzirom na glasovne mogućnosti i temperament - pristajale kao rukavice. Nakon Earth &Wind & Fire (s Echoes), na scenu je izišao kvartet i izveo Help, a Mario Huj je u A whiter shade of pale pokazao što može, a bio je vrlo dojmljiv, kao i kvartet u Twist and shout, uz koji su se publici počela - mrdati ramena (da "nitko ne vidi"). Iznenadio je mnoge HNK-ovac Miličević svojim osebujnim nastupom, dok je I. Medić emocionalnom interpretacijom pjesme Bryana Adamsa "Everything i do, do it for you" potvrdila zašto ju publika voli. Nije izostao ni ABBA-in "Waterloo". Matej Podgorščak bio je sjajan kao Freddie Mercury, a vjerujem da su mnogi u gledalištu prvi puta čuli ovog perspektivnog mladog glazbenika.
"We will rock you" nije izvedviva bez pomoći publike pa je maestro Tutavac uključio Osječane, koji su poziv zdušno prihvatili.

Mia Reba, nevjerojatno krhka, na sceni je bila prava lavica. Pretposljednja (prije čak tri bisa, od kojih je jedan bio upravo ovaj) izvela je pjesmu Tine Turner "Simply the best", u kojoj je do izražaja došao Mijin prepoznatljivi vokal. U jednom joj se dijelu pridružio na saksofonu Benjamin Lamza, oduševivši publiku, a čuo se i Bravo! 
Osim Mije, ponovno su izveli i "Twist and shout" i "We are te champions".


Narcisa Vekić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike