Crna kronika
POGINULA DVA MOTOCIKLISTA

Motociklist sletio s ceste i poginuo
Objavljeno 9. ožujka, 2020.
Dvadesetdevetogodišnji vozač motocikla izgubio je kontrolu nad motociklom i sletio s ceste
DRŠKOVCI

Dva motociklista poginula su u petak i subotu na hrvatskim cestama, 29-godišnjak u mjestu Drškovci u Požeško-slavonskoj županiji te 25-godišnjak u Čazmi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.


U Ulici braće Radić u Drškovcima 29-godišnjak je poginuo u nesreći koja se dogodila u subotu oko 16.25. S njim se na motociklu u trenutku nesreće nalazio i 27-godišnjak koji je prevezen u Opću županijsku bolnicu Požega. Za sada još nema službenih informacija o težini njegovih ozljeda. Nesreća se dogodila kada je 29-godišnjak izgubio nadzor nad upravljačem motocikla, sletio s ceste i udario u rasvjetni stup.


- Dvadesetdevetogodišnji vozač koji je upravljao motociklom iz za sada još uvijek neutvrđenih razloga sletio je s kolnika i udario u betonski stup javne rasvjete. On je na mjestu smrtno stradao, a 27-godišnji putnik koji je bio na motociklu prevezen je u požešku bolnicu radi utvrđivanja ozljeda. U tijeku je policijski očevid i utvrđivanje svih okolnosti prometne nesreće – rekla je za medije Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske.


Kako su za portal požega.eu rekli mještani Drškovaca, začuo se strašan udarac, a kada su izišli iz kuće, vidjeli su pokraj ceste slupan motocikl.


- Rekli su nam susjedi da su nastradala dva muškarca. Udarili su u rasvjetni stup. Hitna i policija stvorile su se u trenu. Jednog je hitna prevezla u bolnicu, a nesretni muškarac na mjestu je poginuo. Vozali su se po selu na cross motoru. Skrenuli su tu u obližnji kafić na piće i krenuli kući. Doselio se kod nas u selo prije dva mjeseca. Poginuo je gotovo pred kućnim pragom. Supruga mu je odmah dotrčala do mjesta nesreće i kad je vidjela da joj je muž poginuo, pozlilo joj je. Dijete mu je sutra (u nedjelju, nap. a.) trebalo proslaviti prvi rođendan. Velika tragedija… Mlad čovjek je poginuo – rekli su potreseni mještani Drškovaca za požega.eu.

Ovo je druga poginula osoba u posljednjih 14 dana u Požeško-slavonskoj županiji. Naime, u sudaru Audija i Citroena u nedjelju, 23. veljače, smrtno je stradao 21-godišnji vozač, a 73-godišnji vozač i 66-godišnja putnica iz Citroena teško su ozlijeđeni. Ta nesreća dogodila se oko 17.40 na cesti kod Velike, kada je 21-godišnji vozač koji je upravljao automobilom Audi desnim kotačima sletio na rubnjak, a vozilo se zanijelo i prešlo na suprotnu stranu ceste ispred Citroena, kojim je upravljao 73-godišnjak. Pri tome je došlo do udara prednje strane Citroena u desnu bočnu stranu Audija.


Sandra Lacić
očevid
UTVRĐUJE SE UZROK NESREĆE
UDARIO U AUTOMOBIL I PAO POD NJEGA
Dvadesetpetogodišnji motociklist poginuo je u Ulici Franje Vidakovića u Čazmi u petak oko 11 sati. Motociklist je, zbog neprilagođene brzine i naglog kočenja, prešao na lijevu stranu ceste. Ispred njega u istom smjeru kretao se automobil kojim je upravljala 31-godišnja vozačica koja je u trenutku nailaska motocikla skretala ulijevo na kolni ulaz. Motocikl je udario u stražnju lijevu bočnu stranu njezina automobila, a motociklist je pao na cestu i podletio pod automobil.

Premda je imao kacigu, zadobio je ozljede opasne za život. Reanimiran je na mjestu nesreće, ali je od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici. On je treća žrtva prometa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji od početka ove godine. P.Ž.
Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike