Sport
NK ZRINSKI IZ JURJEVCA

U nastavku prvenstva važan je rezultat, ali i razvijanje mladih igrača
Objavljeno 28. veljače, 2020.
Prometno je bilo zimus na jurjevačkoj "Bari", gdje je na kraju ostalo nogometaša koliko ih je istodobno napustilo toga "istočnog" trećeligaša. Zrinski je prvi dio sezone završio na devetom mjestu, daleko od najugroženijih te nešto bliži vodećima, koji će se u nastavku prvenstva pokušati sustići, ali ne i imperativno prestići, za što trenutačno ne postoji ambicija, a ni mogućnosti. Da se, pak, dugoročno želi biti relevantniji na prostoru Slavonije i Baranje (po)kazuje i jesenski zaključni logistički potez čelnika kluba, koji su, u posljednja tri kola, na kormilo doveli Josipa Milardovića. On je u pauzi prvenstva ostao bez Dubravca, Smake, Sabljića i Bokanovića, nadomjestivši ih istim brojem novaka, mahom pristiglih s inozemnih adresa. Unatoč promjenama Milardović je, uz suradnju s pomoćnikom Krešimirom Galićem, odlučio zadržati Kulušića (Šibenik), Lekića (došao iz Austrije), Matheusa (Belgija) i Zammita (Malta), tako, uz tandem starosjeditelja iz Brazila, dodatno internacionalizirajući taj klub, čemu treba dodati da je angažiran i makedonski fizioterapeut Toni Mitrov.

- Ostali smo na 21 igraču, s kojim ćemo u proljetne borbe za bodove, nakon što je po četiri otišlo i došlo. Vjerujem da smo kvalitetniji nego u prvom dijelu prvenstva iako su pristigli nogometaši iz kvote mlađih, koji su time dodatno smanjili prosjek godina, tako da smo, izvjesno, među najmlađima u prililčno izjednačenoj konkurenciji. Istodobno i perspektivniji, tako da će proljetni naglasak biti na razvijanju igrača, od kojih su mnogi već iskusniji za trećeligašku polusezonu, a nedvojbeno imaju puno prostora za napredovanje. Kako su tijekom priprema iskazali želju za tim, maksimalno odrađujući postavljene zadatke, zadovoljan sam ostvarenim tijekom zime i nastavak sezone dočekat ćemo spremni te motivirani popeti se koju stepenicu u redoslijedu - elaborirao je Milardović protekle pripremne aktivnosti fokusirajući se potom na proljetni start. On, praktički, nije mogao biti atraktivniji jer u subotu u Jurjevac dolazi jelisavački Vihor, što je najveći derbi klubova primarno slovačke nacionalne manjine.

- Nesvakidašnji naboj vlada u tim ogledima, koji su, međutim, korektni, ali nitko ga, ni u snu, ne želi izgubiti. Jesenas u Jelisavcu nije bilo pobjednika i pogodaka, nadam se da će ove subote biti pogodaka i da ćemo ih mi više postići. Za taj derbi, nažalost, neću moći računati na "požutjele" Dos Santosa, Majdiša i Žutića, ali sam siguran da će oni koji istrče pred većim brojem gledatelja na našoj "Bari" dati sve kako bi u njoj ostao kompletan plijen - optimistično je zaključio Milardović, koji je obavio cjelovito pripremno razdoblje i selektirao aktualnu momčad Zrinskog, kojoj će veliki dobitak biti povratak na vrata iskusnog Denisa Pintarića. D.Lekšan
Na proljetnoj premijeri igra se derbi klubova slovačke nacionalne manjine, Zrinski dočekuje Vihor
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike