Mozaik
GRAD I UNISON

Ugovor o održavanju Porina u rijeci 27. ožujka
Objavljeno 27. veljače, 2020.
Ugovori o organizaciji dodjele glazbene nagrade Porin, koja će se održati 27. ožujka u Centru Zamet, između Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza, kao organizatora manifestacije, i partnera iz Rijeke i Primorsko-goranke županije, potpisani su u srijedu u salonu Grada Rijeke. Ugovore s Unisonom potpisali su Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Turistička zajednica Kvarnera, Primorsko-goranska županija i tvrtka Rijeka 2020. Glavni tajnik Unisona Davor Drezga kazao je da gledatelje očekuje sigurno odličan program, zahvaljujući izvedbama najbolje hrvatske glazbe u protekloj godini. Produkcija je na razini prošlogodišnje dodjele, također u Rijeci, kada je sve odrađeno na najbolji način, rekao je.

Pristiglo je ukupno 2400 prijava za 37 kategorija nagrade Porin, među kojima 274 za pjesmu godine i 112 za album godine. Najviše nominacija imaju J. R. August, Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija te Opća opasnost, kazao je Drezga. Najavio je početak prodaje ulaznica za dodjelu, koja je počela jučer.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je da su domaćinstvom dodjele nagrade uoči godine Europske prijestolnice kulture u Rijeci i tijekom nje željeli da ona postane sastavni dio velikog programa EPK-a. Kazao je da ga veseli što su među nominiranima brojni glazbenici iz Rijeke i šire okolice. S obzirom na spriječenost dolaska, pročitana je poruka glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Kazimira Bačića, u kojoj navodi da su za prijenos manifestacije uživo zaduženi najbolji HRT-ovi kadrovi, vrhunski profesionalci te najbolja radijska i televizijska tehnika.

Zadovoljstvo suradnjom u organizaciji dodjele Porin izrazili su i drugi potpisnici ugovora, direktorica tvrtke Rijeka 2020. Emina Višnić, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić. Hina
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike