Sport
ŠKOLSKO PRVENSTVO U GIMNASTICI

Vukovarkama pripala bronca, Valpovčani bili korak do postolja
Objavljeno 26. veljače, 2020.
Školski sportski savez Osječko-baranjske županije bio je domaćin Državnog prvenstva školskih sportskih društava u gimnastici za učenice i učenike osnovnih škola. Natjecanje je održano u novouređenom osječkom Sokol centru, a okupio je predstavnike iz 21 županije, 12 u muškoj i 18 u ženskoj konkurenciji, koji su pravo sudjelovanja na završnici stekli trijumfom na županijskom rangu natjecanja.

Kod djevojčica sveukupni ekipni naslov pobjednica pripao je Osnovnoj školi Brajda (ŠSD Brajda) iz Rijeke s 313,45 bodova. Druge su bile učenice Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora (ŠSD Bogumilac) s 311,95 bodova, a treće učenice Osnovne škole Siniše Glavaševića iz Vukovara koje su skupile 311,45 bodova. Za vukovarsku osnovnu školu nastupile su Lana Aleksić, Monika Zovko, Aurora Ristović, Tanja Turukalo i Nika Budim. ŠSD Svete Ane (Iva Janjić, Petra Brstilo, Iva Lišnić, Leonarda Bajto i Lana Ivošević) iz istoimene osnovne škole iz Osijeka osvojio je šesto mjesto, ŠSD Goran iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Đakova (Maja Sučić, Nina Sučić, Iva Vukadin, Klara Car i Eva Mari Labak) zauzeo je 13. mjesto, ŠSD Sokol iz Osnovne škole Dobriše Cesarića iz Požege (Tea Obradović, Tea Paukner, Anja Obradović, Kiara Ivančević i Laura Maceluh) bio je 15., a Osnovnoj školi Ivan Filipović iz Velike Kopanice (Rita Ilakovac, Iva Kovačević, Nikolina Matasović, Petra Matasović i Helena Švaganović) na državnoj završnici kod djevojčica na kraju je pripalo 17. mjesto.

Kod osnovnoškolaca naslov ekipnog višebojskog prvaka Hrvatske (natjecalo se na četiri sprave, nap.a.) pripao je Školskom sportskom društvu Prva iz Osnovne škole iz Čakovca. Drugo mjesto osvojili su učenici Osnovne škole Brajda iz Rijeke, koja je tako sveukupno postala najuspješnija škola u Osijeku s obzirom na to da su njezine učenice osvojile naslov prvakinja Hrvatske. Treći kod dječaka bio je ŠSD Mladost iz Osnovne škole Marija i Lino iz Umaga. Od Slavonaca najbliži postolju bili su učenici Osnovne škole Matije Petra Katančića iz ŠSD-a Jovalija iz Valpova (Sven Perak, Karlo Ružman, Marko Bošnjak i Luka Mihaljević), koji su osvojili četvrto mjesto. ŠSD Mladost 3 iz Osnovne škole Josipa Kozarca iz Vinkovaca (Karlo Radić, Luka Rajković, Marin Pinter, Roko Maslać i Filip Rozić) zauzeo je osmo mjesto, dok je ŠSD Sjever iz Osnovne škole Josipa Antuna Čolnića iz Đakova (Josip Bošnjaković, Matko Zrakić, Benedikt Ilakovac, Lovro Juras i Josip Petric) zauzeo 12. mjesto. K.Lacković
REZULTATI DJEČACI
1. ŠSD Prva, Osnovna Škola Čakovec 311.80 bodova, 2. ŠSD Brajda, OŠ Brajda (Rijeka) 309.10, 3. ŠSD Mladost OŠ Marije i Line (Umag) 301.40, 4. ŠSD Jovalija, OŠ Matije Petra Katančića (Valpovo) 301,00...,8. ŠSD Mladost 3, OŠ Josipa Kozarca (Vinkovci) 298,60...,12. ŠSD Sjever, Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića (Đakovo) 267,50
REZULTATI DJEVOJČICE
ŠSD Brajda, Osnovna škola Brajda (Rijeka) 313.45, 2. ŠSD Bogumilac, OŠ Bogumila Tonija (Samobor) 311.95, 3. OŠ Siniše Glavaševića (Vukovar) 311,45,...6. OŠ Svete Ane (Osijek) 306,40,...13. ŠSD Goran, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić (Đakovo) 299,45,...15. ŠSD Sokol, Osnovna škola Dobriša Cesarić (Požega) 296,15,...17, Osnovna škola Ivan Filipović (Velika Kopanica) 292,65.
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike