Crna kronika
POŽAR U SLADOJEVCIMA

Zbog dimnjaka izgorjelo krovište
Objavljeno 26. veljače, 2020.
SLADOJEVCI

Intervencije zbog požara imali su proteklih dana i slatinski vatrogasci. U nedjelju oko 22.30 izbio je požar u krovištu obiteljske kuće u slatinskom prigradskom naselju Sladojevcima u Ulici braće Radić 203. Na mjesto događaja odmah su upućena četiri vatrogasna vozila Javne vatrogasne postrojbe Slatina s 12 vatrogasaca na čelu sa zapovjednikom Stjepanom Venusom, a u gašenju su sudjelovali i sladojevački vatrogasci. Unatoč jakom vjetru, oni su ubrzo vatru stavili pod kontrolu, a potom i potpuno ugasili, ali krovište kuće ipak je potpuno izgorjelo. Radi utvrđivanja uzroka izbijanja požara očevid je proveo protupožarni inspektor.

Prema izjavi potresenog vlasnika kuće Milana Honomihla pročelniku Stručne službe grada Slatine Krunoslavu Šaraboku, koji je posjetio opožarenu kuću s komunalnim redarima, do požara je došlo zbog greške na dimnjaku, dok su električne instalacije bile ispravne. Navodno je takvu informaciju dobio od policije i protupožarnog inspektora.

Zbog starinske gradnje prilikom gašenja vatre voda je prolazila kroz stropnu konstrukciju od dasaka, trske i žbuke te potpuno poplavila donji dio kuće. Tako je, osim što je kuća ostala bez krova, nastala i velika šteta na namještaju i podovima pa u kući nema uvjeta za stanovanje. Nesretni vlasnici smjestit će se u sporednu prostoriju veličine oko 14 ‘kvadrata‘. Budući da nisu zaposleni i bez ikakvih primanja žive od pomoći sinova koji rade u Zagrebu, pročelnik Šarabok najavio je pomoć Grada prilikom sanacije štete na njihovoj kući. Pročelnik je također uputio apel ostalim institucijama, građevinskim i drugim tvrtkama i građanima da se prema svojim mogućnostima uključe u prikupljanje pomoći, odnosno da doniraju materijal ili pomognu u građevinskim radovima kako bi se ublažila nevolja obitelji Honomihl.

Intervencije nisu bili lišeni ni baranjski vatrogasci. Kako doznajemo iz PU osječko-baranjske, u nedjelju je u Belom Manastiru došlo do zapaljenja čađi i smole u dimnjaku zbog čega je došlo do otvorenog plamena te se požar proširio na drveni dovratak vrata kupaonice. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Beli Manastir. Ozlijeđenih osoba, srećom, nije bilo. Vlasniku je nastala materijalna šteta od više stotina kuna. Policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela izvješće. P.Žarković
Nakon obavljenog očevida utvrđeno je da je vatra izbila zbog neispravnog dimnjaka
12

vatrogasaca JVP-a Slatina sudjelovalo je u gašenju požara kuće u Sladojevcima
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

Najčitanije iz rubrike