Sport
NAJSTARIJI SPORTSKI KOLEKTIV NAŠICA

Sto godina NK-a NAŠK: Temelj kluba - 238 igrača
Objavljeno 25. veljače, 2020.
Obljetnica se proslavlja u vrijeme kada je klub sve uspješniji i stabilniji

Krajem prošloga tjedna našički Dom kulture bio je gotovo ispunjen do posljednjeg mjesta. Čestitari su došli u čast Nogometnog kluba NAŠK, najstarijeg sportskog kolektiva grada Našica i jednog od najstarijih nogometnih klubova u Osječko-baranjskoj županiji koji je u povodu stotog rođendana održao svečanu sjednicu na kojoj su evocirane uspomene od 1919. godine do danas.


Uz bivše i sadašnje članove kluba, bili su tu uzvanici iz društvenog i sportskog života grada Našica i županije, okupili su se i navijači te predstavnici susjednih klubova. Na svečanu sjednicu došli su i Josip Miletić, gradonačelnik Našica, dogradonačelnik Hrvoje Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba, dopredsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Ivica Čeme, predsjednik NS-a Našice Ivica Valenčak, predsjednika Županijskog nogometnog saveza Ante Vučemilović-Šimunović, tajnik ŽNS-a Željko Bel...


- Okupljeni ovdje na našu 100. obljetnicu nadahnuti tradicijom što pripadamo ovom klubu i njegovoj dugoj povijesti imamo razloga za slavlje, jer ovu obljetnicu proslavljamo u sve uređenijem, uspješnijem i stabilnijem klubu. Uspjeli smo se vratiti u Treću HNL "istok", a na našim je tribinama i sve više navijača i to nas čini ponosnima. Siguran sam da Našičani prepoznaju rad sadašnje uprave kluba te da ćemo našim članovima opravdati dano povjerenje, kao i spremno odgovoriti na sve buduće izazove. Želimo da naš klub diše punim plućima i da se probude svi njegovi ljudski potencijali, da se mobiliziraju svi resursi i stave samo u jednu funkciju, funkciju razvoja nogometa, sportske infrastrukture te poticanja mladih za bavljenje sportom - poručio je predsjednik NAŠK-a Ivan Keglević te otkrio kako NAŠK ima 238 registriranih igrača u 11 selekcija koje sudjeluju u 11 natjecanja.


- Imamo i dvije ženske sekcije (seniorke, kadetkinje) koje se natječu u 2. HNL. Sve njih vodi osam licenciranih trenera. Kako bismo stvorili što bolje uvjete, pokrenuli smo dva infrastrukturna projekta. Prvi je, u suradnji HNS-a i Grada Našica, postavljanje umjetne trave na našem pomoćnom igralištu, a drugi, ne manje važan, dovršenje je svlačionica i potrebnih prostorija ispod tribine. Kada to bude zgotovljeno, našički će Gradski stadion biti onakav kakav svi već dugo priželjkujemo. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomagali i pomažu - zaključio je Keglević, koji je i uručio priznanja i zahvalnice svima koji su na bilo koji način pomogli klubu.


Poslije izlaganja predsjednika veoma dojmljiva i zanimljiva bila je prezentacija ravnateljice Zavičajnog muzeja Našice Silvije Lučevnjak, koja je prisutne provela kroz razdoblje od 1919. do 1945. godine iz monografije i djela profesora Branka Kranjčeva.
Čestitke u povodu 100. godišnjice kluba uputio je gradonačelnik Josip Miletić, poželio je slavljeniku još puno godina rada i dobrih rezultata, a iskrenim željama pridružio se i Krešimir Kašuba. Posebne zahvale uputili su Hrvatskom nogometnom savezu, Županijskom nogometnom savezu i Osječko-baranjskoj županiji.


Srećko Sobodić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana