Regija
MJERE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA

Nezaposlenima plaćeno obrazovanje
Objavljeno 24. veljače, 2020.
SLATINA - Danijela Lukač, voditeljica Odsjeka aktivne politike zapošljavanja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područni ured Virovitica predstavila je u Slatini uvjete i načine korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja u 2019. godini za poslodavce i nezaposlene osobe. Predavanje je organizirao HZZ PU Virovitica u suradnji s Gradom Slatinom.


– U protekloj smo godini više od 800.000 kuna dali kroz poduzetničke mjere slatinskim poduzetnicima, a ove godine smo za tu namjenu pripremili 1,5 milijun kuna koje ćemo plasirati kroz tri faze - rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić.


Prema riječima Danijele Lukač, u mjeri Obrazovanje i osposobljavanje uvedene su podmjere kao što su Obrazovanje zaposlenih, Obrazovanje nezaposlenih za završetak osnovne škole i stjecanje prvog zanimanja, kao i Aktivacijski program, a povećani su i iznosi subvencije, odnosno troškova pojedinih mjera, dok su ukinute mjere Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i Osposobljavanje za stjecanje odgovarajućeg radnog iskustva. Lukač je potom detaljno obrazložila Mjere aktivne politike zapošljavanja HZZ-a u 2020. godini, razvrstane u sedam kategorija.
Prisutne je posebno zanimala mjera obrazovanja nezaposlenih, na koje imaju pravo svi nezaposleni u evidenciji HZZ-a ako prođu liječnički pregled za određena zanimanja. Obrazovanje je potpuno besplatno, a nezaposlene osobe imaju pravo na novčanu pomoć za svaki dan proveden na obrazovanju u iznosu od 80 kuna i plaćene putne troškove u iznosu od dvije kune po kilometru do maksimalnog iznosa od 1400 kuna. Osim toga, oni dobivaju verificiranu potvrdu Ministarstva, što im povećava šanse za zapošljavanje. P.Ž.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

Najčitanije iz rubrike