Svijet
PORUKA RUSIJI

Trgu u Pragu Nemcovo ime
Objavljeno 24. veljače, 2020.
Trg u Pragu gdje je smještena ruska ambasada nosit će ime Borisa Nemcova, objavio je češki glavni grad u ponedjeljak, priključivši se gradovima poput Washingtona i Kijeva u održavanju sjećanja na ubijenoga ruskog oporbenog vođu.

Boris Nemcov, jedan od najglasnijih kritičara ruskoga predsjednika Vladimira Putina, ubijen je u veljači 2015. godine dok se šetao mostom pokraj moskovskog Kremlja.

Gradonačelnik Praga Zdenek Hrib također je najavio da će šetnica u jednome od gradskih parkova dobiti ime po ruskoj novinarki Anni Politkovskoj koja je ubijena 2006. godine. "Oboje promiču demokraciju i oboje su sramotno ubijeni. Oni zaslužuju da ih se sjećamo", napisao je gradonačelnik Hrib na Twitteru. Trg je smješten u zelenoj četvrti Praga u kojoj su uglavnom diplomatske misije i uredi Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OSCE).

U pogledu Nemcova ubojstva još uvijek postoje dvojbe. Premda je ruski sud 2017. izrekao petorici muškaraca zatvorske kazne od 11 i 20 godina, saveznici bivšega političara kažu da su nalogodavci ostali na slobodi. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike