Sport
DOIGRAVANJE ZA A-1

"Mursašice" pregazile Koprivnicu
Objavljeno 24. veljače, 2020.
Košarkašice Mursa Vrijednosnica Osijek doigravanje za prvaka Druge hrvatske lige otvorile su pobjedom od čak 62 poena razlike! Na svom su parketu svladale Koprivnicu s više nego uvjerljivih 93:31. Bila je to utakmica neravnopravnih suparnica, jer Koprivnica je uz Osječanke na parketu dvorane Jug izgledala kao skupina igračica pokupljena sa školskog igrališta da parira ozbiljnoj ekipi.


Početkom veljače u osnovnom dijelu natjecanja Koprivnica je na svom parketu pobijedila Mursu VROS sa 70:60 i nanijela joj prvi prvenstveni poraz, no tko je gledao subotnju utakmicu pitao se kako je to moguće. Moguće je, jer tada je već sve bilo riješeno, "mursašice" su osigurale doigravanje za ulazak u prvoligaško društvo i bile su malo opuštenije. U doigravanju svaki kiks može ekipu skupo stajati, pa trener domaćih Goran Gunjević nije dopustio nikakvu nonšalanciju, a da su Osječanke ozbiljno ušle u susret vidjelo se već od prve minute. Potpuno su zakočile Koprivnicu koja je, doduše, stigla bez nekoliko standardnih igračica, i u takvom izdanju bila nemoćna parirati razigranim Osječankama koje su iz minute u minutu povećavale prednost. I pobjednika praktično riješile već nakon prve četvrtine koju su dobile s 30:6. Na poluvrijeme je Mursa Vrijednosnice Osijek otišla s 38 poena prednosti, a onda u drugom dijelu samo nastavila "gaziti" za konačnih "plus 62".
Osječke košarkašice su prema planu otvorile doigravanje za ulazak u prvoligaško društvo, ostvarile su uvjerljivu pobjedu za koju su sve djevojke zaslužile pohvalu. Najefikasnije je bila Ana Blaževac s 20 poena, konstantno dobro odigrala je i Petra Šimunić, kao i Martina Kujundžić te Marta Rimac, svoj obol dale su i Sena Matešić te Davorka Balić, a sjajna je bila i organizatorica igre Magdalena Mihaljević s 11 poena i 13 asistencija. I. Li.
MURSA VROS*93

KOPRIVNICA*31

OSIJEK - Dvorana Jug. Gledatelja: 50. Suci: Dino Barišić i Mario Ćuk.

MURSA: Kujundžić 9, Šimunić 13, Mihaljević 11, Rimac 10, Matešić 11, Blaževac 20, Šarlija 3, Horvat, Zvocak 6, Podunavac, Vuksanić 6, Balić 4

KOPRIVNICA: Triplat 4, V. Šestak 2, Molnar 2, K. Šestak 3, Mihalić 7, Grbac, Šerbetar 3, Žauher-Henezi 8, Kapitanić, Granželić 2

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 30:6, 24:10, 20:8, 19:7
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike