Sport
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Najbolji Magdalena, Ante, odbojkašice...
Objavljeno 21. veljače, 2020.
Izabrani su najbolji sportaši, sportašice i kolektivi Vukovarsko-srijemske županije, a izbor za 2019. godinu u organizaciji Županijskog saveza sportova i Plave vinkovačke televizije održan je u Hrvatskom domu u Vukovaru.


Priznanja i pokali dijelili su se u sedam kategorije, a dodijeljeno je i jedno priznanje za dugogodišnji rad u sportu te nekoliko posebnih plaketa za postignute rezultate u prošloj godini


U kategoriji najbolja perspektivna sportašica Vukovarsko-srijemske županije do 18 godina proglašena je Ana Crnjac, članica Kluba dizača utega Vukovar. Posebnu plaketu je pak dobila Nikolina Josipović iz Atletskog kluba Vinkovci. Za perspektivnog sportaša izabran je karataš Vukovara Ivan Draganić, a plaketu u ovoj kategoriji dobio je Stjepan Dabić, član Šahovskog kluba Vinkovci. Najbolji sportaš osoba s invaliditetom je Eva Blažević iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci.


Najbolja ekipa Vukovarsko-srijemske županije u prošloj godini je ŽOK Enna-Vukovar, a plaketu su dobile veslačice iz dvojca bez kormilara HVK Vukovar, Mihaela Mihaljević i Agata Vrančić.


Najbolja momčad županije ponovno je Rukometni klub Spačva-Vinkovci, koji je na taj način ostao na tronu. I na kraju su proglašavani najbolji pojedinci, najsportašica samog istoka Hrvatske u 2019. je vinkovačka atletičarka Magdalena Đekić, a sportaš Ante Brkić iz Šahovskog kluba Vinkovci. Posebnu plaketu u ovoj kategoriji za iznimne rezultate dobio je Duje Dragun, član MNK Aurelia Futsal.
Plaketu za dugogodišnji rad u sportu dobio je Vjekoslav Karaula iz Vukovara te NK Graničar iz Županje u povodu proslave 100 godina postojanja kluba. A. Grgić
Najčitanije iz rubrike