Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA KOD LOKOMOTIVE

Mrkonjina ekipa već pokazala da se može nositi i s najjačima
Objavljeno 22. veljače, 2020.
Pred rukometašicama Osijeka ove je subote nova ‘‘nemoguća misija‘‘. Nakon što su u prošlom kolu igrale protiv Podravka Vegete Osječanke će u 17. prvenstvenom kolu u Domu sportova u Zagrebu (18.30) igrati protiv druge naše najbolje ekipe - Lokomotive.

Susret je to u kojemu ekipa Jasmina Mrkonje ponovno ne može računati na popravak bodovnog učinka jer kvaliteta uvelike "preteže" na stranu "lokosica". No Osječanke mogu nastojati još jednom pružiti i više nego solidan otpor favoritu.

- Ponovno nas čeka praktički pola reprezentacije Hrvatske, tako da je jasno s kakvom kvalitetom raspolaže Lokomotiva. Protiv tako jakih ekipa svejedno je gdje igrate, kod kuće ili u gostima, jer će one uvijek nametnuti svoj ritam i dominirati. Čak je možda nama u ovakvoj situaciji i lakše gostovati jer nećemo imati onaj pritisak očekivanja s tribina. Idemo dati svoj maksimum, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti.

Sigurno je kako Mrkonja priželjkuje da njegove igračice reagiraju slično kao i prije tjedan dana protiv Koprivničanki, kada si nisu dopustile raspad nakon dvoznamenkastog zaostatka. Naprotiv, uspješno su potom održavale taj razmak, pa se čak i približile na samo šest golova minusa. Za slično potrebno je odigrati odlično u obje faze igre, a trener ŽRK-a Osijek vjeruje kako su posljednje utakmice potvrdile napredak u igri njegovih djevojaka.

- Mislim da smo prevladali one ‘dječje‘ bolesti i velike krize u igri koje su onda rezultirale dugim razdobljima bez naših pogodaka. Ako već ne uspijemo zatvoriti sve prilaze našem golu, onda bar jako dobro odradimo napadačke role. Susret protiv Podravka Vegete treba nam biti putokaz kako igrati protiv ovako jakih ekipa, iako bih želio da ovaj put to odradimo s manje tehničkih pogrešaka. Jasno je da te i kvaliteta suparnika tjera na pogreške, ali si ne smijemo mi sami otežavati situaciju isforsiranim šutevima ili teškim dodavanjima. Nedostajat će nam Sara Sablić, pogotovo u obrani, no drago mi je što je krizu prošla Dora Lacković, koja je imala odličan napadački učinak protiv Podravke. Poželio bih još samo da joj se priključi što više suigračica jer ne možemo ovisiti samo o jednoj igračici - poručio je Mrkonja. G. Roguljić
Parovi 17. kola
Lokomotiva - Osijek, 1234 Virovitica - Sesvete Agroproteinka, Dugo Selo ‘55 - Split 2010, Murvica - Bjelovar, Umag - Koka, Zrinski - Sinj i Dalmatinka - Podravka Vegeta.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike