Sport
OSJEČANKE DANAS KREĆU U DOIGRAVANJE ZA PRVU LIGU

Favoriti smo i to ćemo potvrditi
Objavljeno 22. veljače, 2020.
Košarkašice Murse Vrijednosnica Osijek odlično su odradile prvi dio sezone u Drugoj ligi skupina "istok", i s prve pozicije na tablici krenule su u, za njih, najvažniji dio sezone. A to je Liga za prvaka, odnosno doigravanje za plasman u A-1 društvo. Doigravanje kreće ovoga vikenda, a Osječanke na startu u subotnje popodne u dvorani Jug dočekuju sastav Koprivnice, s kojim su igrale i na drugoligaškom "istoku". Koprivnica je Mursi VROS nanijela jedini poraz u prvenstvu, ali to je bilo u situaciji kada se već sve znalo, kada su Osječanke osigurale prvo mjesto na tablici i mogle su opuštenije igrati.

- Koprivnica je jedina ekipa koja nas je pobijedila ove sezone u prvenstvu, dobili su nas kod kuće s deset razlike (70:60), dok smo mi njih u dvorani Jug svladali 89:52. No sada kreće doigravanje i pred nama je utakmica koju svakako moramo dobiti, to se od nas, uostalom, i očekuje. Favoriti smo i ne bježimo od te uloge, ali to trebamo potvrditi i na parketu - kaže trener osječkih košarkašica Goran Gunjević.

Nakon epizode u prvoligaškom društvu "mursašice" su pale u Drugu ligu, a sad ponovno žele u elitni razred. Plan je jasan - u doigravanju pobjeđivati sve redom kao u osnovnom dijelu prvenstva i otići korak naprijed.

Utakmica Mursa VROS - Koprivnica igra se danas (subota), u 16 sati, u SD Jug. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike