Osijek
21. IZDANJE PANNONIAN CHALLENGEA

U Osijeku posljednja provjera prije Tokija
Objavljeno 22. veljače, 2020.
Na lijevoj obali Drave i ove ćemo godine gledati najbolje natjecatelje iz cijelog svijeta u BMX-u, skateu i rolama

Iako je ekipu Pannonian Challengea uvijek krasio nekonvencionalan i originalan nastup, jučerašnjom najavom 21. izdanja najvećeg festivala ekstremnih sportova u ovom dijelu Europe uspjela je nadmašiti samu sebe te još jednom potvrditi da je totalno drukčija od drugih.

Brutalizam grubog betona još uvijek nedovršenog KC-a bio je savršena kulisa za najavu Pannoniana, koji će se ove godine održati od 3. do 7. lipnja. Najluđem i najzabavnijem osječkom festivalu ove godine dodatnu težinu daje i činjenica da će se na njemu održati posljednja provjera prije Olimpijskih igara u Tokiju, što je garancija da ćemo na lijevoj obali Drave gledati najveće face iz svijeta BMX-a, skatea i rola. Tu su, naravno, i najluđi partiji u Tvrđi, ove godine u režiji Majki, Krankšvestera, Vojka V, Ede Maajke i brojnih drugih izvođača.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare sudjelovali su direktor Pannoniana Jurica Barać, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, župan osječko-baranjski Ivan Anušić, direktor TZ Grada Osijeka Saša Uranjek, pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, zamjenik državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za šport Krešimir Šamija i predstavnik A1 telekoma Igro Duić.

Svi su oni redom istaknuli kako je Pannonian odavno izišao iz okvira Osijeka i Hrvatske te predstavlja veliki zamašnjak osječkom gospodarstvu. Dovoljno je sjetiti se prošlogodišnjeg izdanja kada su lokalni smještajni kapaciteti pucali po šavovima. Kolika je važnost Pannoniana možda najbolje govori izjava Saše Uranjeka: “Da ga nema, trebalo bi ga izmisliti.”

- Festival koji je krenuo primarno kao festival ekstremnog sporta danas je puno više od toga. Kada danas spomenemo Pannonian, znamo da je riječ o dobroj glazbi, dobroj zabavi, o festivalu koji je namijenjen mladima i koji za promociju našeg grada znači uistinu jako puno, jer znamo u koliko milijuna kućanstava diljem svijeta tih dana ide slika iz Osijeka - rekla je Žana Gamoš, zahvalivši na kraju organizatorima i volonterima zbog kojih svi imamo priliku hvaliti se ovako lijepom pričom.

Jedan od redovitih gostiju Pannoniana, župan Ivan Anušić, istaknuo je kako je festival svake godine sve bolji te da je OBŽ uz Grad Osijek i Ministarstvo aktivno uključen u njegovo financiranje.

- Ovo je nemoguće odraditi bez kvalitetne infrastrukture i financijskog okvira. Pannonian je jedan od najprepoznatljivijih događaja na području naše županije i grada Osijeka, pa i cijele Hrvatske, iz čijih granica također izlazi. Želimo da Pannonian okuplja sportaše i mlade iz svih zemalja Europe i svijeta. Taj je događaj sjajna prilika da se predstavimo i kao grad i kao županija u jednom drugom svjetlu, a ne u onom negativnom koje se često komunicira kada se govori o Osijeku i Slavoniji - rekao je Anušić.

Ivan Alilović
OSJEČANI NA OLIMPIJSKIM IGRAMA
Posebnost ovogodišnjeg Pannoniana i jamac njegove kvalitete svakako je činjenica da će se na lijevoj obali Drave održavati posljednja provjera prije Olimpijskih igara u Tokiju, gdje će se premijerno održati i natjecanja u ekstremnim sportovima. No ono što nas sve treba činiti ponosnim svakako je činjenica da će na Igrama u glavnom japanskom gradu sudjelovati i dva Osječanina, Igor Vukadinović Poki u ulozi suca BMX natjecanja i Zdenko Liška Lile kao graditelj skateparka, a vrlo vjerojatno i Varaždinac Marin Ranteš kao natjecatelj u BMX natjecanjima.canjima.
Ivan Anušić

župan osječko-baranjski

Ovaj je događaj sjajna prilika da se predstavimo i kao grad i kao županija u jednom drugom svjetlu, a ne u onom negativnom koje se često komunicira kada se govori o Osijeku i Slavoniji i Baranji
Najčitanije iz rubrike