Osijek
ŠKOLA PROTOKOLA U VELIKOJ VIJEĆNICI ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Treba znati tko prvi govori
Objavljeno 21. veljače, 2020.
U Velikoj je vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije jučer održana Škola protokola za šezdesetak zainteresiranih mahom iz jedinica mjesne i područne samouprave s područja županije, županijskih upravnih odjela i tvrtki. Predavač je bila vršiteljica dužnosti pročelnika Ureda župana Šibensko-kninske županije i voditeljica radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija Senka Bilać.

- Tema današnje edukacije su osnovna protokolarna pravila koja će zasigurno koristiti svima koji se bave organizacijom protokola i odnosima s javnošću u njihovu svakodnevnom radu. Zanimanje je jako veliko, a svi će nazočni imati prilike naučiti kako se ispravno postavljaju zastave, tko prvi govori, kojim redoslijedom, tko sjedi u prvom redu, zašto upravo tim redom, dakle osnovna protokolarna pravila, a ujedno i komunikacija među kolegama i prema van, jer protokol je ipak komunikacija prema svim dionicima javnosti - rekla nam je Bilać.

Sudionike Škole protokola osobno je pozdravio osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji se pred stručnjacima za odnose s javnošću samokritično sam "prijavio" kako za ovaj događaj nije došao s kravatom, želeći reći kako protokolarna pravila nekada dužnosnicima predstavljaju manjak komfora, no naglasio je da je protokol iznimno važan i kako ga se valja pridržavati. D. Celing
Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana