Regija
14. ROĐENDAN BIBLIOBUSA

Drenovčani imali najbolji bibliorap
Objavljeno 22. veljače, 2020.
Lani je povećan broj čitatelja u knjižnici, a neki od njih pročitali su više od 160 knjiga
VINKOVCI

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci bilo je iznimno živahno i veselo, a povod je bila proslava 14. rođendana Bibliobusa Vukovarsko-srijemske županije, proglašenje najčitača i rezultata natječaja za najbolji bibliorap.


- Knjiga je izdržala sva ova vremena i tehnološke promjene i još uvijek je osnovni medij za stjecanje znanja. Drago mi je što smo danas čuli podatak da je u 2019. godini povećan broj čitatelja u našoj knjižnici, a nevjerojatno zvuči i podatak da imamo čitatelja koji su pročitali više od 160 knjiga. Čestitam svima onima koji koriste našu knjižnicu, a zahvaljujem i našim djelatnicima na svesrdnom radu - rekao je Gabrijel Šokičić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika.


Na natječaju za najbolji bibliorap sa "zadanom" temom Bibliobusa, knjiga, čitanja, prvo su mjesto osvojili učenici 4.a razreda Osnovne škole "Ivan Meštrović" Drenovci pod vodstvom mentorice Karoline Bakšaj, ​dipl. knjiž. i prof., drugo mjesto pripalo je učenicima 1.a razreda Osnovne škole Mare Švel-Gamiršek iz Vrbanje pod vodstvom mentorice Katice Vareševac, učiteljice u zvanju savjetnika, a treće mjesto učenicima 2. i 3. razreda Područne škole Marinci, Osnovna škola Zrinskih Nuštar, pod vodstvom mentorice i učiteljice Marije Lesandrić i učiteljice Nevenke Škrabo.


Svake godine Bibliobus i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci biraju najčitatelje, a u sklopu rođendanske proslave proglašeni su i pobjednici, najneumorniji čitači.
U posudbenom odjelu za odrasle (u kategoriji odrasle osobe) najčitateljicom u prošloj godini proglašena je Valentina Vig, a u kategoriji srednje škole najmarljiviji čitač je Filip Vujeva. U Dječjoj knjižnici mira u kategoriji osnovne škole najčitateljicom je proglašena Iva Orešković, a u kategoriji mlade čitateljske nade (predškola) najčitatelj u 2019. godini je Jakov Džakula.

Mario Kokaj
Naj u Bibliobusu
Najčitatelji su birani i u Bibliobusu. U kategoriji osnovne škole najčitateljica je Katica Međeši iz Starih Jankovaca, a u kategoriji odraslih osoba Anica Antolović iz Bokšića. U ime Grada svečanosti je, uz Gabrijela Šokičića, nazočila i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić, a u ime Županije zamjenik pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam Viktor Lukačević.
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

Najčitanije iz rubrike