Regija
ZAVRŠENO OPREMANJE PRODUŽENOG BORAVKA

Pomoć djeci i roditeljima
Objavljeno 22. veljače, 2020.
Gradu su bila potrebna proširenja i sanacije prostora obrazovnih institucija
BELI MANASTIR



Dvije nove i moderno opremljene, odnosno namještene, učionice, veličine šezdesetak četvornih metara, novi prostor za školsku knjižnicu, novi knjižni naslovi, školski namještaj, didaktička oprema i školska pomagala, informatička oprema u vidu 19 pametnih ploča, 25 stolnih računala, 25 tableta, dva TV prijamnika, A3 pisač, fotoaparat (...) samo je dio onoga što je OŠ Dr. Franje Tuđmana ‘inkasirala‘ provedbom 3,3 milijuna kuna vrijednog projekta, koji će umnogome pomoći učenicima, nastavnicima i roditeljima, rekao je na jučerašnjoj Završnoj konferenciji projekta "Izgradnja prostora za produženi boravak učenika" dogradonačelnik Belog Manastira Goran Hes, naglasivši kako je projekt dio Intervencijskog plana grada Belog Manastira i Općine Darda, sufinanciranom sredstvima Europske unije Operativnim programom Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.


Podsjetio je kako je gradonačelnik Tomislav Rob u rujnu 2018. godine na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem potpisao ugovor o sufinanciranju projekta s predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a te SAFU-a.


- Gradu su bile potrebne sanacije i proširenja prostora obrazovnih institucija kako bi se omogućila kvalitetna nastava - rekao je, naglasivši kako su relativno malim građevinskim zahvatom na školskoj zgradi ostvareni prostorni preduvjeti za odvijanje nastave nižih razreda, čime se stvaraju preduvjeti za organiziranje cjelodnevnog boravka za svu djecu, posebice socijalno ugrožene, odnosno za djecu čiji su roditelji zaposleni. Svoje zadovoljstvo realizacijom projekta istaknuo je i ravnatelj OŠ Dr. Franje Tuđmana Damir Mendler.


- Dnevni boravak mnogo će značiti učenicima nižih razreda, ali i predškolcima. U njemu će moći boraviti prije i poslije nastave, a njihovi će roditelji znati gdje su - rekao je. Dodaje kako je isto tako važna to što je belomanastirska škola zbog 19 pametnih ploča, kojima treba dodati još dvije koje uskoro stižu, te odlično opremljenih učionica i informatičkog kabineta jedna od informatički najopremljenijih škola u RH. Dodao je još i postojanje dviju optičkih mreža u školi te najavio dobivanje 5G mreže, nabavu laptopa za sve učitelje i 400-tinjak tableta za učenike ove škole. Važno je istaknuti kako je gradnjom i opremanjem produženog boravka olakšana tranzicija iz sustava predškolskog obrazovanja u sustav osnovnoškolskog obrazovanja te kako su znatno unaprijeđeni uvjeti rada, učenja ali i životnog standarda roditelja.
Završnoj konferenciji nazočan je bio Krešimir Filić, predstavnik Osječko-baranjske županije, radove je izvodila tvrtka Iver iz Čepina, a Projektni tim radio je u sastavu Ana Rebrina, voditeljica projekta, Snežana Gerdešić i Nives Peran, asistentice za financije, Tatjana Novak-Belić, asistentica za javnu nabavu, te Ana Barišin-Jeger i Stipo Brdarić, asistenti za provedbu građevinskih radova.


Ivica Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike