Regija
DOM ZDRAVLJA DONJI MIHOLJAC PRUŽA I SPECIJALISTIČKE USLUGE

Uskoro će moći rendgenski snimiti zube, pozivaju djecu na preventivni pregled vida
Objavljeno 22. veljače, 2020.
DONJI MIHOLJAC



Dom zdravlja Donji Miholjac zdravstvena je ustanova u kojoj se, uz cjelokupnu primarnu zdravstvenu zaštitu, pružaju i specijalističko konzilijarne usluge.


Prepoznavajući i uvažavajući potrebe pacijenata kao i svoje obveze, u miholjačkom Domu zdravlja uspostavljene su ambulante fizikalne medicine i rehabilitacije, radiologije, interne medicine, opće kirugije, oftalmologije, ortopedije, neurologije, psihijatrije, urologije i otorinolaringologije. U Domu zdravlja ističu da zdravstveni sustav treba biti dostupan za sve građane po načelima jednake dostupnosti, poštujući pravo na zdravlje i zdrav način života kao temeljno ljudsko pravo.


– Specijalističke ambulante su uvedene kako bi se korisnicima pružile što cjelovitije i kvalitetnije usluge. Posebno želim istaknuti da imamo stalan tim na čelu sa specijalisticom fizikalne medicine i rehabilitacije i šest fizioterapeuta. Kod nas se može obaviti i reumatološki pregled, jer imamo ugovorenog specijalista fizijatrije i reumatologije - kaže ravnateljica Doma zdravlja Donji Miholjac, Antonija Bogut.


U djelatnosti interne medicine ugovoren je tim kardiologa, dijabetologa, pulmologa i gastroenologa. Dom zdravlja Donji Miholjac je i osigurao i uslugu kardiološkog UZV-a, zahvaljujući nabavi kardiološke ultrazvučne sonde. Ultrazvuk u kardiologiji neizostavni je dio općeg kardiološkog pregleda i jedan je od glavnih čimbenika pri donošenju kvalitetne i točne dijagnoze.


– Kada je riječ o o općoj kirurgiji, izvode se i mali zahvati u operacijskoj dvorani u našem Domu zdravlja. Vezano uz oftalmologiju, uključeni smo u Nacionalni program ranog otkrivanja slabovidnosti kod djece te pozivamo sve roditelje četverogodišnjaka da se odazovu na preventivni pregled – ističe ravnateljica Bogut.


Bitno je naglasiti kako je za sve preglede ili pretrage neophodno prethodno se naručiti telefonski ili e-poštom. Ravnateljica Antonija Bogut napominje da je okvirno vrijeme čekanja na narudžbe do mjesec dana za sve oblike zdravstvene zaštite iz specijalističko-konzilijarnih djelatnosti.
Osim poboljšanja zdravstvenih usluga, Dom zdravlja kontinuirano radi na obnavljanju medicinske opreme. Uskoro bi radom trebao početi novi digitalni RTG i ortopan. Digitalni ortopan je snimka koja obuhvaća sve zube, gornju i donju čeljust te čeljusni zglob. Snimanje digitalnim ortopanom te izrada zubnog rendgenskog snimka u miholjačkom Domu zdravlja do sada nisu bili mogući. Snježana Fridl
Za sve preglede ili pretrage nužno je naručiti se, okvirno vrijeme čekanja na termin je do mjesec dana
Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike