Učionica
PROJEKT UDRUGE TEHNOS

Edukativni projekt “Voda i čovjek”
Objavljeno 23. veljače, 2020.

Ovih dana privodi se kraju provedba edukativnoga projekta Udruge bivših studenata i prijatelja Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek – TehnOS, Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta Osijek i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek naslovljenoga „Voda i čovjek“. Treći je to u nizu edukativnih projekata koji je Udruga TehnOS realizirala uz financijsku potporu Osječko-baranjske županije.


Cilj projekta bila je popularizacija znanosti i edukacija učenika osnovnih i srednjih škola, studenata te šire javnosti Osječko-baranjske županije o znanstvenim spoznajama i važnosti zaštite i očuvanja voda te nužnosti racionalnoga upravljanja vodnim resursima. U sklopu navedenog projekta voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić održala je niz stručnih predavanja i radionica za studente Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, učenike i profesore Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđer Bošković Osijek, Srednje škole Valpovo te učenike i nastavnike osnovnih škola u Bizovcu, Habjanovcima, Đakovu i Valpovu.


Dana 17. prosinca 2019. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek završno predavanje u sklopu toga edukativnog projekta, namijenjenoga široj javnosti, održale su izv. prof. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić s Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta Osijek, voditeljica projekta, te prof. dr. sc. Jasna Šoštarić s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek. Tom je prigodom voditeljici edukativnoga projekta, profesorici Habuda-Stanić te profesorici Šoštarić na suradnji zahvalio novoizabrani predsjednik Udruge bivših studenata i prijatelja Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek – TehnOS prof. dr. sc. Srećko Tomas te naglasio da se nada daljnjoj suradnji s Osječko-baranjskom županijom i nastavku provođenja edukativnih projekata na području naše županije.


Udruga bivših studenata i prijatelja Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek – TehnOS osnovana je 2011. godine i danas ima više od 120 članova.
Mirna Habuda-Stanić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REZULTATI JEDINSTVENE SVEUČILIŠNE STUDENTSKE ANKETE ZA AKADEMSKU GODINU 2018./2019.

Nastavnicima i suradnicima Sveučilišta u Osijeku studenti dodijelili do sada najvišu prosječnu ocjenu 4,652

2

ZNANSTVENA KNJIGA JASNE HORVAT I JOSIPE MIJOČ

Istraživački SPaSS predstavljen na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

3

USPJEŠNA SURADNJA AGENCIJE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE, PORTALA MEDIJSKAPISMENOST.HR I AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Odabrani i predstavljeni najbolji studentski videouradci na temu govora mržnje i elektroničkoga zlostavljanja