Sport
OSMINA FINALA NOGOMETNE LIGE PRVAKA

Mourinho: Mrtvi smo umorni, ali ovih 0:1 itekako možemo stići
Objavljeno 21. veljače, 2020.
Atalanta i RB Leipzig napravili su velik korak prema četvrtfinalu Lige prvaka. U prvom susretu osmine finala klub iz Bergama, kao domaćin na milanskom San Siru, slavio je protiv Valencije s 4:1, dok je njemački predstavnik u Londonu porazio lanjskog finalista Tottenham s 1:0.

Ta minimalna prednost ne dočarava u potpunosti koliko je gostujuća momčad nadigrala "pijetlove" koji ponajviše zahvaljujući vrataru Hugu Llorisu mogu zahvaliti da se već sada nisu oprostili od natjecanja. Ipak, i on je bio nemoćan kod najstrože kazne koju je realizirao najopasniji gostujući igrač Timo Werner.

- Odigrali smo dobru utakmicu, držali smo ih pod kontrolom i jedino nam je pogodak nedostajao. Nakon kaznenog udarca bilo je važno izdržati u obrani u završnici susreta. Promašio sam prethodno nekoliko prilika i nije bilo jednostavno izvesti najstrožu kaznu, ali htio sam to. Ostao sam miran i zabio, drago mi je da samo tako pomogao momčadi. Mogli smo i povećati prednost, ali i ova je pobjeda itekako vrijedna. Svi smo jako ponosni - rekao je jedini strijelac na susretu.

Menadžer Tottenhama Jose Mourinho mnogo je "jadikovao" o stanju svoje momčadi, izostancima ozlijeđenih igrača, ali i umoru onih koji igraju, no i najavio kako u Leipzig neće otići s bijelom zastavom.

- Rezultat je 1:0, a ne 10:1, što znači da je sve otvoreno. Ne bismo bili prva momčad koja je izgubila kod kuće, pa prošla dalje. Atalanta je potvrdila epitet najefikasnije talijanske momčadi "torpediravši" Valenciju za nešto više od sat vremena. "La Dea" je u debitantskoj sezoni u Ligi prvaka nadomak plasmanu među najboljih osam klubova Europe, za što mora izbjeći debakl na Mestalli. Trener Atalante Gian Piero Gasperini je presretan, ali je daleko od slavljeničke euforije.

- Ovo je sjajan rezultat, napravili smo velik posao, ali nije još sve gotovo. Mogli smo zabiti i više, ali i ova tri pogotka prednosti razlog su za optimizam. Ne želim muke na Mestalli, nego i tamo moramo zabiti. Sada još nije vrijeme za slavlje, nego tek za tri tjedna - rekao je Gasperini. Za Atalantu Mario Pašalić igrao je do sudačke nadoknade, upisao dvije asistencije i bio jedan od najboljih igrača domaćina.

Trener "šišmiša" Albert Celades smatra kako rezultat ne odražava prikazano na terenu te da je njegova momčad zaslužila više.

- Imali smo dovoljno prilika u oba poluvremena i nije pretjerivanje kad kažem da smo i mi mogli zabiti tri-četiri gola. Jaki smo kod kuće te ćemo spremni dočekati uzvrat.

Rezultati: Atalanta - Valencia 4:1 (Hateboer 16, 62, Iličić 42, Freuler 57; Čerišev 66), Tottenham - RB Leipzig 0:1 (Werner 58-11m). Uzvrati se igraju 10. ožujka. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike