Sport
KRAJ ODBOJKAŠKE KARIJERE

Oproštaj Doris Krivić od Osijeka
Objavljeno 21. veljače, 2020.
U srijedu su odbojkašice Osijeka, nakon velike borbe u Gradskom vrtu, izgubile četvrtfinalni ogled Kupa Hrvatske od Rijeke CO (1:3). No, ono prema čemu će se utakmica pamtiti jest to što se u njoj od aktivnog igranja oprostila kapetanica Doris Krivić. Tek su joj 24, a rekla je zbogom sportu kojemu je posvetila čak 13 godina. Nakon završetka utakmice, Doris nije mogla sakriti emocije, suze su potekle same od sebe, nakon što se našla u oproštajnom zagrljaju svojih suigračica te prigodom primanja prigodnog poklona od klupskog predsjednika Vlatka Rakina. Oproštaji su takvi, a ovaj je mnoge poprilično iznenadio. No, Doris ovu tešku odluku nije donijela naglo i bez razmišljanja.


- Na prerani oproštaj natjerala me je ozljeda. Problemi s leđima postoje već dulje vrijeme, a i kroz cijelu moju karijeru dosta su me pratili problemi sa zdravljem. Zato sam odlučila da je vrijeme da se ostavim odbojke, a to je bila sve samo ne lagana odluka - kaže igračica koja je posljednjih sedam sezona, uz manje prekide (zbog brojnih ozljeda), bila konstantni član seniorskog sastava, s kojim je proživjela svakakve trenutke.


- U odbojci sam od svoje 11. godine, bilo je uspona i padova, ali pamtit ću lijepe uspomene zauvijek - kaže odbojkašica koja je i na svojoj posljednjoj utakmici pokazala ljubav prema klubu. Izišla je na parket, iako su je leđa mučila, htjela je dati svoj doprinos plasmanu u polufinale Kupa. Nije se dogodilo.


- Presudile su nijanse u korist Riječanki. Imali smo prigodu povesti s 2:0 u setovima, da se to dogodilo možda bismo na kraju slavili. Htjela sam da oproštaj bude pobjednički, nisam stoga razmišljala o ozljedi. Bile smo blizu, ali život ide dalje - kaže Doris, koja nakon posljednje utakmice u najdražem dresu ne napušta samo odbojku i svoj ŽOK Osijek, nego i Hrvatsku.
- Svoju poslovnu karijeru i budući život gradit ću dalje u Njemačkoj. Nakon što sam diplomirala laboratorijsku dijagnostiku prisiljena sam otići van, jer ovdje moju diplomu ne priznaju. Tražit ću, nažalost, svoju sreću izvan granice Hrvatske, što mi svakako nije bila želja ni plan. Ovdje sam zatvorila jedno poglavlje, ne samo sportsko, ali sada otvaram novo - kaže na kraju Doris Krivić, koju čekaju novi izazovi nakon odbojkaške karijere. N. Benčina
Doris će svoju poslovnu karijeru i budući život graditi u Njemačkoj
13

godina provela je Doris u odbojkaškom superligašu s Drave, a u seniorskom pogonu odradila je sedam sezona
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike