Osijek
RADNI SASTANAK GRADA OSIJEKA I NACIONALNIH MANJINA

O publikaciji uoči znanstvenog skupa
Objavljeno 20. veljače, 2020.
Važna se tema vodila na redovnom prvom ovogodišnjem sastanku Grada i predstavnika nacionalnih manjina održanom jučer u prostorijama Muzeja Slavonije. Uoči znanstvenoga skupa koji će se održati 8. svibnja u prostorijama Stare pekare, raspravljat će se o povijesnom kontekstu, etničkom podrijetlu, a kako bi se stvorio konkretan okvir u kojem će smjeru ići projekt izdavanja publikacije. Podsjetimo, u prosincu 2019. najavljeno je izdavanje publikacije "Osječki znanstvenici i umjetnici - pripadnici nacionalnih manjina".


- Razgovarali smo o izdavanju, a nositelj projekta je osječki Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u suradnji s Muzejom Slavonije, osječkim Državnim arhivom te Gradom Osijekom. Pozvali smo i ostale predstavnike nacionalnih manjina koji nemaju vijeća, no zbog teme odazvali su se Austrijanci, Židovi, Česi i Ukrajinci i njih ćemo uključiti u projekt - pojašnjava Piližota. Dan poslije prvi put u gradu Osijeku, i to na Dan Europe, obilježit će se Dan nacionalnih manjina.
Vlasta Piližota, voditeljica osječkog Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU-a, naglasila je kako je namjera u publikaciji zabilježiti važne Osječane, pripadnike nacionalnih manjina. M. Mihelić
Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike