Regija
STIGLA NAJLJEPŠA ČESTITKA UDRUZI KARAŠICKA REPUBLIKA

Ministarstvo im odobrilo projekt u kojemu će biti i prvih zapošljavanja
Objavljeno 20. veljače, 2020.
BELIŠĆE/VALPOVO

Točno na obljetnicu pokretanja Udruge Karašicka Republika Belišće Valpovo, koja već godinama radi na njegovanju prijateljskih odnosa između susjednih gradova Belišća i Valpova, udruzi je službeno odobren prvi veći projekt koji će rezultirati i prvim zapošljavanjima u udruzi: projekt nazvan Fokus H.

- Ponosni smo što započinjemo s provedbom projekta Fokus H koji financira Ministarstvo za demografiju, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske iznosom od 69.000 kuna. Projekt je usmjeren na postavljanje platforme za održivi razvoj u lokalnoj zajednici te poticanje mladih za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina u različitim dijelovima društvenog života i rješavanju pojedinih društvenih problema. Očekujemo da će on utjecati i na promoviranje važnosti i vrijednosti volontiranja u civilnom društvu kroz organiziranje manifestacija za lokalnu zajednicu te poticati mlade da se uključuju u različite aktivnosti te time poticati aktivizam mladih, ali i drugih građana - poručili su iz Karašicke Republike. Uz navedeno, očekuje se povećanje broja volontera i bolja suradnja organizacija civilnog društva međusobno te suradnja s jedinicama lokalne samouprave. Uz edukaciju o održivom razvoju, mladi će steći potrebne kompetencije, znanja i vještine potrebne za život u lokalnoj zajednici.

Ciljevi projekta su povećati ulogu organizacija civilnoga društva u razvoju kompetencija i aktivnog sudjelovanja mladih u području održivog razvoja te osnažiti partnerstva organizacija civilnoga društva i lokalne zajednice u podizanju svijesti o održivom razvoju.

Aktivnosti koje će se provoditi tijekom osam mjeseci su edukacija o održivom razvoju te manifestacije koje udruga Karašicka Republika provodi već treću godinu zaredom.

Lidija Aničić
Veći poticaj novim generacijama
Krajnji korisnici projekta koji će se provoditi osam mjeseci su građani lokalne zajednice, jer će se kroz projekt osnažiti organizacije civilnog društva za razvijanje inicijativa za održivi razvoj i povezati institucije i civilni sektor. Kroz neformalne edukacije o održivom razvoju članovi organizacija civilnog društva i volonteri steći će kompetencije koje će se koristiti za poticanje aktivizma i stvaranje pozitivnog okruženja za kvalitetniji život svih građana, poručili su iz Udruge Karašicka Republika Belišće Valpovo o novom projektu.
Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike