Osijek
RADOVI NA BILJSKOJ CESTI

Intenzivni radovi na rekonstrukciji biciklističkih staza do Bilja i Tenje
Objavljeno 18. veljače, 2020.
Intenzivno se radi na biciklističkim stazama koje spajaju Osijek s Biljem i Tenjom. Podsjetimo, radovi su počeli u sklopu projekta iz poziva Biciklističke staze urbane aglomeracije Osijek. Radovi na Biljskoj cesti onemogućuju biciklistima prolazak dijelom trase koja je, prema riječima dogradonačelnice Žane Gamoš, u osječkom dijelu cijela planirana za rekonstrukciju.

Stoga se biciklisti koriste vrlo prometnom cestom, pa nije zgorega upozoriti i bicikliste i vozače na oprez i susretljivost u prometu na dijelu uz radilište koje se trenutačno proteže od administrativne granice općine Bilje i Grada Osijeka, sjeverno od nekadašnje benzinske pumpe do same pumpe. Prvi je i glavni cilj projekta osigurati maksimalnu sigurnost biciklista, pa i jedni i drugi neka obazrivo voze da se taj cilj ostvari i tijekom opsežnih radova.

Prilazi su na biciklističkoj stazi prema gradilištu prepriječeni ogradom i prometnim znakovima za obilazak raskopane trase koja se vidno proširuje. Pojasnimo da i Općina Bilje u planu ima rekonstrukciju dionice te biciklističke staze Osijek - Bilje na svom području. Trenutačno Grad Osijek radi na dionici od nekih petstotinjak metara od ukupnih 1,6 kilometara.

U gradskoj upravi navode da radove na biciklističkoj stazi na Biljskoj cesti obavlja Osijek Koteks, a prema riječima Slađane Flačer Crvenke, dionica je podijeljena u dva dijela.

Radovi se odnose na dio od Vrata Baranje do benzinske pumpe na Biljskoj cesti. Budući da će na prednjem dijelu radove ispod staze prvo izvoditi Vodovod Osijek, krenulo se najprije od granice Bilja i Osijeka prema benzinskoj pumpi te do pružnog prijelaza, a radovi će se poslije nastaviti i na drugoj dionici. D. Pejić
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike