Osijek
PREDAVANJE U ČEPINU

Župnik Zvonko Pažin o važnosti dijaloga u obitelji
Objavljeno 19. veljače, 2020.
U čitaonici čepinske knjižnice, u Centru za kulturu, dr. sc. Zvonko Pažin, bračni savjetnik, župnik čepinske Župe Duha Svetoga, održao je predavnje “Dijalog u obitelji”. Prisutne je u ime Centra za kulturu Čepin pozdravio ravnatelj Željko Mamić, a nadahnuto izlaganje župnika Pažina o komunikaciji u obitelji, ali i općenito, potaknulo je i komunikaciju s publikom.

Župnik Pažin podsjetio je okupljene na važnost njegovanja braka, “JA i TI komunikacije”, poštovanje, slušanje, uvažavanje, razumijevanje, služenje, ali nadasve na ljubav, bez koje sve ostalo pada u vodu. Možemo usvojiti sve teorije ovoga svijeta, ali ako nema ljubavi i ako naučeno nismo spremni ili ne znamo svakodnevno primjenjivati u praktičnom životu, nema uspješnog dijaloga.

- Zahvalni smo dr. sc. Zvonku Pažinu na izdvojenom vremenu i vrijednom predavanju. Nadamo se da će postati tradicionalnim. Samo ću podsjetiti, u našoj knjižnici možete pronaći mnoštvo kvalitetnih priručnika o braku, obitelji i komunikaciji, koje toplo preporučujemo. Zasigurno će svima koristiti kako bismo se međusobno bolje razumijevali i stvarali kvalitetnije društvo - kaže ravnatelj Centra za kulturu Čepin Željko Mamić. D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike