Sport
“MURSAŠICE” VEĆ MISLE O DOIGRAVANJU ZA PRVAKA

Osječanke ispale iz Kupa pa se iskalile na Podravcu
Objavljeno 18. veljače, 2020.
Pred Osječankama je najvažniji dio sezone - doigravanje za plasman u Prvu hrvatsku ligu

Košarkašice Murse Vrijednosnica Osijek protekli su vikend radile “prekovremeno”. Prvo su u subotu imale ispit u četvrtfinalu Kupa Ružice Meglaj Rimac, gdje su im suparnice na parketu dvorane Jug bile igračice Medveščaka, a dan poslije u posljednjem kolu A-2 lige “Istok” dočekale su sastav Podravca iz Virja.

Vikend su okončale polovičnim uspjehom, ali to se moglo očekivati, “Mursašice” su u Kupu zaustavljene korak do plasmana na finalni turnir, bolje su bile aktualne prvakinje Hrvatske i pobjednice Kupa iz Zagreba. Medveščak je rutinski odradio četvrtfinale, pobjednik je praktički već bio riješen nakon prve četvrtine koju su gošće dobile 31:19 i tu razliku Osječanke više nisu mogle stići. Mursa VROS nastupila je u svom najjačem sastavu, sa Senom Matešić (rođena Pavetić) i Davorkom Balić, pružila je dobar otpor, ali trenutačna realnost je ovih 23 poena razlike za kvalitetniji i bolji sastav iz metropole.

- Medveščaku čestitam, dalje je prošla ekipa koja je bolje odigrala utakmicu. Zagrepčanke su jedan nivo na koji mi želimo doći. Unatoč porazu nemam što zamjeriti svojoj ekipi, odigrale su jednu dobru utakmicu, ove sezone najjaču za nas, a taj susret nam je pokazao gdje smo i kamo želimo ići - komentirao je trener osječkih košarkašica Goran Gunjević.

Dan nakon Medveščaka na parketu dvorane Jug gostovao je Podravc iz Virja. Bila je to posljednja utakmica osnovnog dijela Druge lige “Istok” i za domaće nevažna, jer su već osigurale mjesto na vrhu tablice i plasman u doigravanje. Iako nisu nastupile u najjačem sastavu, Osječanke su pregazile nemoćne Podravke, koje su Jug napustile s porazom od čak 65 poena razlike. Ta utakmica je Gunjeviću poslužila kao nešto teži trening, da bolje razigra ekipu, pa je priliku dao svakoj igračici.

Nakon Medveščaka i Podravca, za Mursu Vrijednosnice Osijek slijedi najvažniji dio sezone, doigravanje za plasman u Prvu ligu. Doigravanje za prvaka kreće već ove subote, a Osječanke prvu utakmicu igraju doma u Jugu protiv ekipe Koprivnice.

Ivana Liović
KUP RUŽICE MEGLAJ RIMAC
Mursa VROS       59

Medveščak       82

MURSA VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Blaževac 6, Kujundžić 2, Lovas -, P.Šimunić 14, Mihaljević 4, Šarlija 2, Zvocak 2, Rimac 2, Vuksanić, Matešić 12, Štrk, Balić 15. Trener: Goran Gunjević

MEDVEŠČAK: Petrak 13, Tepeš 3, Mazić 8, Skorić 12, Hajdin 8, Strize 17, Mandić 15, Mrdalj 2, Leovac 4, Krajinović, Livajušić. Trener: Viktor Kovač

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 19:31, 19:21, 5:11, 16:19
A-2 LIGA “ISTOK”
MURSA VROS       115

PODRAVAC       50

MURSA VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Blaževac 20, Kujundžić 11, Lovas 6, Podunavac 2, Mihaljević17, Horvat 2, Štrk 8, Zvocak 21, Fenrih 4, Rimac 14, Vuksanić 8, Penić 2.

PODRAVAC: Krstanović 6, Drmenčić 8, Gregurić 3, Bušić 2, Jakupec 3, T. Popović 2, Vincek 10, Šoš 8, L. Popović 4, Halusek 4, Zbodulja

REZULTATI PO ČETVRTINAMA: 30:10, 22:16, 31:14, 32:10
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana