Sport
NOGOMETNA LIGA PRVAKA

Liverpool se vraća na mjesto sreće, a Borussia čeka PSG
Objavljeno 18. veljače, 2020.
Nakon zimske pauze nastavljaju se uzbuđenja u Ligi prvaka, večeras počinje borba za četvrtfinale

Nakon dvomjesečne stanke nastavlja se natjecanje u nogometnoj Ligi prvaka prvim utakmicama osmine finala. Večeras se igra u Dortmundu i Madridu, a za ni jedan ogled ne može se reći da imamo apsolutnog favorita, jer svaki iz kvarteta klubova ima argumente zbog kojih se može realno nadati mjestu u četvrtfinalu.


Na Signal Iduna Parku dortmundska Borussia dočekuje PSG u dvoboju za kojeg bi vjerojatno svi dali ruku u vatru da će obilovati pogocima. Nije ni čudo, jer oba kluba nemilice "trpaju" u svim natjecanjima, a u svom kadru imaju napadače za koje svaki prijelazni rok vlada golemo zanimanje drugih europskih klubova. Svakako je imenima i iskustvom bogatiji pariški napad (Mbappe, Neymar, Icardi, Cavani, Di Maria), no i Borussia ima svoje adute (Sancho, Haaland), dok će zbog ozljede izostati Reus. Trener dortmundskog kluba Lucien Favre nesumnjivo je iznimno zadovoljan kako se novopridošli Erling Haaland uklopio u sastav. Sjajni je mladi norveški napadač u siječnju stigao iz RB Salzburga, gdje je jesenas zabio 28 golova u 22 susreta u svim natjecanjima, uključujući osam u Ligi prvaka te mu nije trebala nikakva prilagodba. Naprotiv, postao je prvi igrač u Bundesligi koji je zabio osam golova u prvih pet nastupa, a za prvih šest trebalo mu je svega 77 minuta, što je također novi rekord. No, PSG, osim sjajnog napada, ima i najčvršću obranu Lige prvaka koja je primila samo dva pogotka, ali Favre ističe kako je njegova momčad spremna za sve izazove.


- Kako bismo se pripremili za ovaj dvoboj pogledali smo nekoliko PSG-ovih utakmica, analizirali njihove igrače i spremni smo za njih. Opasna su momčad, završili su uvjerljivo ispred Real Madrida, što dovoljno govori. No, na kraju će odlučivati naša izvedba – poručio je trener Borussije.


Na klupi Parižana bivši je trener "crnožutih" Tomas Tuchel pred kojim nije samo cilj izbjeći ponavljanje tri posljednje godine, kada je PSG ispadao u ovoj fazi, nego i konačni zalet prema toliko željenom trofeju koji im nedostaje. Bit će zanimljivo vidjeti i hoće li se nastaviti nizovi obaju klubova, PSG je zabio u čak 30 uzastopnih utakmica u Ligi prvaka, dok je Borussia bez poraza kod kuće ove sezone.


Za Liverpool je dolazak u Madrid na Wanda Metropolitano stadion povratak na mjesto sreće, budući da je tu lani osvojio svoj šesti europski naslov. Menadžer "redsa" Jürgen Klopp ima praktički najjači kadar na raspolaganju, izostaje samo Shaqiri, pa će protiv Atletico Madrida imati sve adute za nastavak sjajnog učinka ove sezone, u kojem je s "A" postavom izgubio samo jednom (Napoli).
- Atletico je fizički izuzetno jaka momčad, jako su dobro organizirani, s jakim kontranapadom, opasni su u prekidima, a imaju mnogo individualne kvalitete. No, pripremali smo se za ovaj susret kao i za svaki drugi, i radujem mu se - rekao je Klopp, pod čijim vodstvom Liverpool još nije ispao u nokaut-fazi u dvije utakmice.
Goran Roguljić
11

uzastopnih europskih nokaut-ogleda u dvije utakmice dobio je Liverpool
Niguez: Njihove pobjede nisu sreća, nego rad
Atletico je lani ostao bez prilike osvojiti Ligu prvaka na svom stadionu, a sada mu je ovo natjecanje ostalo jedina prilika za trofej ove sezone. Diego Simeone ne može računati na Trippiera, dok se nada povratcima Herrere, Coste i(li) Felixa. Veznjak Saul Niguez posebno je istaknuo jednu odliku europskog prvaka.

- Već dugo vremena mogu pobijediti utakmice i kada bi po igri mogli remizirati ili izgubiti. Uvijek nađu način, ponekad u posljednjim minutama, a to vam govori o njihovom karakteru. To nije sreća, nego rad.
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike