Crna kronika
TJEDNA AKCIJA POLICIJE

Pijanim vozačima izrečene kazne nakon triježnjenja
Objavljeno 18. veljače, 2020.
Na cestama Brodsko-posavske županije prošloga tjedna zaustavljeno je 15 alkoholiziranih vozača

Nemali broj hrvatskih i stranih državljana u posljednje vrijeme pokušavaju automobilom pijani prijeći granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na njihovu žalost, i granični policajci u popisu obvezne opreme kod sebe imaju i alkometar.


Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, u nedjelju, u 19.50 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku policijski su službenici 44-godišnjem državljaninu Crne Gore, koji je upravljao kombijem registracijskih oznaka Crne Gore, alkotestom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,34 promila. Nesavjesni vozač odveden je u policijsku postaju i zadržan na triježnjenju do ponedjeljka, U pratnji policajaca priveden je dežurnom prekršajnom sucu koji mu je u žurnom postupku izrekao novčanu kaznu te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od dva mjeseca.


Policija je izvijestila i o zaustavljanju automobila u nedjelju, u 3.40 sati, u Novoj Gradiški. Za upravljačem automobila požeških registracijskih oznaka sjedio je 35-godišnji vozač kojem su alkotestom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,83 promila. Alkoholizirani vozač odveden je u Policijsku postaju Nova Gradiška i zadržan do otriježnjenja, a policijski službenici protiv njega podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.


U subotu, u 17.30 sati, u Ulici Andrije Štampara, u Slavonskom Brodu, dogodila s prometna nesreća s materijalnom štetom. Policajci su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo kada je 42-godišnjakinja vozila automobil Štamparevom ulicom od juga prema sjeveru, dok se uz istočni rub kolnika nalazio parkirani automobil 47-godišnjaka. U jednom je trenutku 42-godišnjakinja s prometne trake skrenula u desnu stranu s namjerom parkiranja, ne vodeći pritom računa o parkiranom automobilu 47-godišnjaka, te udarila prednjim dijelom svoga automobila u stražnji dio parkiranog automobila. Nakon alkotestiranja policajci su utvrdili jedan od uzroka nesreće. Vozačica je u krvi imala 1,56 promila alkohola. Nakon obavljenog očevida na mjestu kvrcavice, vozačica je odvedena na višesatno triježnjenje u policijsku postaju. Policija protiv nje podnosi odgovarajuću prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
Djelatnici PU brodsko-posavske prošloga su tjedna evidentirali 436 prekršaja. Bilo je 170 nepropisnih brzina, 69 nevezivanja pojasom, 15 alkoholiziranih vozača, dok je desetero vozača koristilo mobitel za vrijeme vožnje. U spomenutom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave dogodilo se deset prometnih nesreća s materijalnom štetom.


Sandra Lacić
1,34

promila alkohola u krvi imao je Crnogorac zaustavljen na graničnom prijelazu Stara Gradiška
NAJPIJANIJI BIO JE VOZAČ IZ BRODA
Najveća koncentracija alkohola očitana je prošloga ponedjeljka u 23 sata, u Slavonskom Brodu, kod 34-godišnjeg vozača, a iznosila je 2,24 promila. Također je utvrđena najveća nepropisna brzina od 189 km/h kojom je na autocesti A3 u subotu, u 2.30 sati, osobnim automobilom jurio 50-godišnji državljanin Slovenije, dok se u Starom Slatiniku, brzinom od 101 km/h (u nedjelju, u 10 sati), osobnim automobilom kretao 24-godišnjak. Iz policije poručuju kako će prometni policajci i ovoga tjedna pojačano nadzirati sve sudionike u prometu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike