Sport
DOBAR OTPOR ŽRK OSIJEK PROTIV PODRAVKE

Ovih “minus 11” Osječanki nije podbačaj, nego realnost
Objavljeno 17. veljače, 2020.
Domaće su u Zrinjevcu pružile bolji otpor Podravki nego u Koprivnici

Kao što se i očekivalo, rukometašice Podravka Vegete zadržale su maksimalan učinak u prvenstvu te su u Osijeku upisale i 16. ligašku pobjedu. No, konačnih 11 razlike (41:30) i ne opisuje u potpunosti koliko su dobar otpor pružile domaće rukometašice.

Pola zabila Dora
Naime, ekipa Jasmina Mrkonje u 52. minuti bila je na svega šest pogodaka zaostatka (26:32), da bi potom Koprivničanke iskoristile dva uzastopna isključenja i seriju izgubljenih lopti domaćih te susret ipak okončale s dvoznamenkastom razlikom. Ne znači to, naravno, da su Osječanke bile nadomak senzaciji. Razlika u kvaliteti prevelika je za tako nešto, no osječke su rukometašice pokazale kako se mogu nastaviti boriti i kada je izvjesno da ne mogu do bod(ov)a. Nisu posustale kao u prvom međusobnom susretu kada su jesenas u Koprivnici izgubile s čak 21 razlike. I to je svakako razlog za optimizam u domaćim redovima, pred susrete protiv ekipa koje su ipak kvalitetom u rangu Osijeka.

Napadački je Osječanke predvodila Dora Lacković zabivši čak 15 pogodaka, odnosno točno polovinu svoje ekipe.

- Čestitam svim curama na borbenosti, bilo smo pred kraj na šest pogodaka zaostatka, ali, nažalost, imamo deficit da nemamo širinu klupe, dok Podravka Vegeta na svakoj poziciji ima i po tri igračice koje mogu odigrati na istoj razini. Nedostajala nam je Sara Sablić u obrani, što se i vidjelo, ali smatram da smo nas šest-sedam, a koje smo odigrale veći dio susreta, ipak odigrale jako dobro. Vukle smo koliko smo mogle i pale tek u 50. i nekoj minuti. Mislim da nam se nema što zamjeriti, 11 golova nije toliko mnogo, s obzirom da smo 50 minuta pružale vrlo dobar otpor. Na poluvremenu smo se dogovorile da se ne predajemo, da ne dopustimo ono što se dogodilo u našem prvom susretu u Koprivnici. To smo i pokazale, mislim da možemo i mnogo više, ali ipak nemamo toliko kvalitetu i širinu da bismo svih 60 minuta mogle biti u egalu s Podravka Vegetom. Ali, s ovakvom igrom možemo se suprotstaviti bilo kojoj ekipi, to smo i pokazale u ovoj godini. Nastavit ćemo tako i pokazati da zaslužujemo mjesto u gornjem dijelu tablice.

Na vratima Osijeka raspoložena je bila Magdalena Brkić, koja nije mogla zaustaviti svu kanonadu prema njezinim vratima, ali je obranila čak 17 udaraca te tako održavala svoju ekipu na pristojnijem zaostatku.

Borba
- Bila sam na još sedam-osam lopti, ali i 17 je lijepa brojka. No ne treba tako gledati, prošlo kolo u Virovitici je bilo mnogo manje. Mi smo ekipa, pa pojedinačni učinci nisu prevažni, treba gledati kolektivni učinak i rezultat. Žao mi je što nismo na onih minus šest još malo izdržale i ostale na toj razlici. Međutim, mislim da ipak napredujemo, sve smo malo iskusnije i bolje u odnosu na prije, a vjerujem da će nam se polako priključivati i ostale igračice s klupe. Sada nam slijedi još jedna teška utakmica, protiv drugoplasirane Lokomotive, no borit ćemo se, kao što to radimo i u svakoj utakmici.

Trener Koprivničanki Zlatko Saračević raspodijelio je minutažu svojim igračicama, pokušavajući ih malo i odmoriti nakon napornog ritma, a pred sljedeći europski izazov koji ih čeka u četvrtfinalu Kupa EHF-a. To je i Lamprini Tsakalou navela kao razlog zašto u nastavku gošće nisu jurile punom snagom.

- Odigrali smo s nešto manjim tempom u drugom poluvremenu, ali ne zbog podcjenjivanja Osijeka. Iza nas je mnogo utakmica u posljednje vrijeme, u prvenstvu i u Europi, pa je i umor opravdan. Zato pokušavamo biti spremne za iduće teške utakmice protiv Thüringera koji je ekipa u našem rangu, no mi smo potvrdili u susretima protiv Siofoka da smo jako kvalitetne. Mislim da imamo dobre izglede proći, samo moramo biti spremne i koncentrirane u obje utakmice.

Goran Roguljić
Osijek       30 (14)

Podravka V.       41 (22)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 250. Suci: Nives Jakus (Marina) i Stefano Rajković (Split).



OSIJEK: Borac, Putnik, Hren, Lacković 15 (6), Jerčinović 3, Horvat, Milas, Prskalo, Jeršek 5, Zagorščak 4, Špoljarić, Čanadžija, Brkić (17+0), Frančić 1, Milić 2.



PODRAVKA VEGETA: Turk 4, Beganović 1, Karlovčan 4, Popović 3, Milošević 1, Džono 3, Milosavljević 5 (2), Risović (10+0), Franušić 3, Stanko 5, Ećimović (5+1), Gjorgjijevska 3, Tsakalou 5, Benko 4.



SEDMERCI: Osijek 7 (6), Podravka Vegeta 3 (2); ISKLJUČENJA: Osijek 6 minuta (Putnik 2, Jeršek 2, Milić 2), Podravka Vegeta 12 minuta (Karlovčan 2+2, Džono 2+2, Milosavljević 2, Tsakalou 2).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike