Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠICA

Protiv direktnih rivalki potvrđen primat u skupini
Objavljeno 17. veljače, 2020.
Osječanke u derbiju 2. kola na parketu Gradskog vrta nisu ništa prepustile gošćama iz Splita

Nakon što su preskočile (bile slobodne) prvu rundu drugog dijela Superlige, odbojkašice Osijeka u Gradskom su vrtu dočekale glavne konkurentice u borbi za primat 2. jakosne skupine.



Ogled sa splitskim Brdima zato je i više od derbija 2. kola, jer u igri su bili bodovi koji u konačnici mogu donijeti i plasman u doigravanje. Domaće su derbi dočekale odmorne, dvotjedna stanka bila je itekako korisna, ali trener Miroslav Đekić ipak nije mogao na parket poslati svoju najjaču postavu. Kapetanica Doris Krivić zbog ozljede nije bila u prvom planu (ušla u zapisnik), a njezino mjesto u postavi zauzela je Ivana Lovrić, koja je sa svojim suigračicama odlučno krenula u dvoboj. Brzo je domaćin stekao značajniju prednost (10:5), ali bilo je jasno da Splićanke neće ovdje biti samo dekor. Prethodni ovosezonski dvoboji bili su iznimno neizvjesni, oba su ligaška otišla u pet setova, dok su onaj u osmini finala Kupa Osječanke riješile u svoju korist nakon četiri seta. Osijek je oba puta slavio pred svojim navijačima, stoga je bilo jasno da želi i nastaviti tu tradiciju. Nakon što su gošće uhvatile potpuno priključak u prvom setu, Đekićeva je ekipa odgovorila silovito. Kod 16:16 sve je izgledalo neizvjesno, ali nakon što je Isidora Ubavić zaradila poen za novo vodstvo, Brda više nisu imale prigodu. Na servis je stigla Biljana Karatović koja je na početnom udarcu ostala do samog kraja. Suparnički prijam bio je ozbiljno načet, nesiguran i Osijek je odjurio do početnog vodstva. Dobar servis donio je prevagu, ali Osječanke su bile čvrste i u ostalim segmentima, sve je funkcioniralo jako dobro. Drugi set Brda su otvorila s 3:6, ali četiri uzastopna poena domaćih brzo su donijela rezultatsku kontrolu. Vodstvo se nije ispuštalo, mali problemi bili su kada je stiglo vrijeme za realizaciju set-lopte. Kod 24:16 Splićanke su uspjele nakratko unijeti nemir, uzeti četiri poena u nizu, ali Ubavić je ubila nadu suparnicama da bi mogle spasiti više od četiri set-lopte. Peta je realizirana i Osijek je poveo 2:0. Na pomolu je bila uvjerljiva pobjeda, što u dosadašnjim međusobnim ogledima nije bilo ni blizu. Treći set bio je i posljednji. Brda su vodila (7:11), zahvaljujući prije svega Osječanki u svojim redovima (Kolarić). Domaće su imale 22:17, ali Splićanke su stigle do svoje jedine set-lopte (23:24). Nisu je iskoristile, a Lovrić je realizirala treću za meč i tri boda ostala su u Gradskom vrtu.
Nino Benčina
OSIJEK*3

BRDA*0

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Vedriš i Humski

OSIJEK: Kainz, Kolobarić, Ubavić, Karatović, Lovrić, Štebih, Krivić, Grahovac, Merkaš, Županić, Žulj, Jurić, Lizatović, Rajndl.

BRDA: Gutović, Maretić, Šuta, Radić, Kolarić, Krajinović, Depković, Katunarić, Vukasović, Maretić, Klarić, Bogdanović.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:16, 25:20, 28:26
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike